Autor: ITuudised.ee • 7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank, Tieto Estonia ja Vaata Maailma teevad Eesti suurima arvutite annetuse

Pixabay
Vaata Maailma, Swedbank ja Tieto Estonia annetavad 1000 kasutatud Swedbanki äriklassi arvutit maakonnakeskustele, koolidele ja raamatukogudele, et arendada Eesti inimeste digioskuseid. Tegemist on teadaolevalt seni suurima kasutatud arvutite annetusega Eestis.

Swedbankis kasutusel olnud töökorras Lenovo äriklassi arvutid jõuavad Vaata Maailma abiga üle kogu Eesti erinevatesse kogukonnakeskustesse, raamatukogudesse ja huviringidesse. Eesmärgiks on noorte ja täiskasvanute digipädevusi toetada ja arendada.

“Tehnoloogia areng on suure osa inimeste elust ja tegemistest muutnud digitaalseks ning loonud võimalused kasutada erinevaid riigi ja ettevõtete poolt loodud e-lahendusi. Selleks, et osaleda mugavalt ühiskonnas, on aga oluline arendada digipädevust nii noorte kui ka vanemaealiste seas ning seepärast otsustasime anda 1000 Swedbanki arvutit kohtadesse, kus on nende järgi reaalne vajadus,” kommenteeris Swedbanki digikanalite juhi Tanel Lips.

„Tulime ideega koheselt kaasa sest tegutsedes IT hoolduse valdkonnas üle Eesti, näeme väga suurt erinevust IT tasemetes. Annetatavad äriklassi arvutid aitavad kindlasti seda lõhet vähendada ja võtta kasutusele kaasaegsed haldus- ja turvavahendid. Hea IT peab olema nähtamatu ja võimalikult probleemidevaba. Panustasime omalt poolt seadmete ettevalmistamisse ja korrastamisse ja oleme valmis panustama veel - jagama oma teadmisi ja kogemusi, et aidata viia fookus IT murede lahendamiselt digiteenustest saadavale kasule“ avaldas Tieto Estonia juht Anneli Heinsoo.

Arvuteid saavad eelistatult taotleda asutused ja muud ühendused, kelle eesmärgiks on arvutite kasutamise abil arendada noorte ja täiskasvanute digipädevusi.

Arvuteid saavad eelistatult taotleda asutused ja muud ühendused, kelle eesmärgiks on arvutite kasutamise abil arendada noorte ja täiskasvanute digipädevusi.

Arvuti taotlemiseks tuleb täita ankeet, mis asub SIIN. Taotlusi oodatakse 17. maini. Taotluse saab täita MTÜ, SA või kohalik omavalitsus, esitades ühise avalduse kõigi oma allasutuste ja organisatsioonide eest või edastada huvitatud osapooltele, kes esitavad oma avalduse iseseisvalt. Rohkem infot vaatamaailma.ee/projektid/uus-algus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755