Autor: ITuudised.ee • 7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam käivitab Targa Sadama süsteemi

Laevale minek Tallinna sadamas.
Foto: Raul Mee
9. mail käivitub sõiduautodele ja bussidele Tallinna Sadama D-terminalis automaatset numbrituvastust ja liiklusjuhtimist võimaldav Targa Sadama süsteem.

Uus tarkvaralahendus muudab sõidukite laevale juhtimise suures osas automatiseerituks ja kiiremaks – tänu numbrituvastusele suunatakse eelneva broneeringu teinud autojuht õige reisile registreerumise kioskini ning seejärel juba laevalepääsuks mõeldud õigele sõidurajale.

„Seoses Targa Sadama süsteemi rakendumisega kolib ka sõiduautode check-in-ala 9. mail praegusest asukohast D-terminali esisel alal eemale, sadama Kadrioru-poolsesse külge,“ ütles Tallinna Sadama infrastruktuuri arendusdivisjoni juht Peeter Nõgu.

Tema sõnul võiksid sõiduautodega laevareisijad esimestel nädalatel varuda kindluse mõttes laevale registreerumiseks tavapärasest rohkem aega.

Tallink Grupi müügi- ja turundusdirektori Margus Hundi sõnul saavad uuest süsteemist kõige enam kasu kliendid. „Targa Sadama kasutusele võtmisest võidavad nii meie reisijad kui ka Tallink, kuna uudne süsteem võimaldab meil laevu oluliselt kiiremini laadida ning sellega seonduvaid tegevusi tõhustada,“ lisas ta.

Vanasadama A-terminali poolel on Targa Sadama süsteem käigus mullu sügisest ning D-terminali kaudu reisivad veokid kasutavad tarkvaralahendust selle aasta 11. aprillist.

Uute liikluslahenduste, pääslate ja parklate ning Targa Sadama süsteemi koguinvesteeringu maksumuseks kujunes kokku 10,5 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755