Autor: ITuudised.ee • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jaapan alustab Eestiga IKT-alast koostööd

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo kohtumisel Tokyos.
Foto: MKM
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo leppis ärivisiidil Tokyos Jaapani sise- ja kommunikatsiooniministri Seiko Nodaga kokku allkirjastada kahe riigi IKT-alase koostöö kokkulepe.

„Jaapanis on kasutusel Eesti ID-kaardile sarnane My Number kaart, mistõttu huvitas kohalikke ministreid ennekõike koostöö e-riikluse ja küberturvalisuse vallas,“ märkis Palo.

Jaapani turule on sisenemas mitmed Eesti IKT-ala idufirmad, sel korral olid äridelegatsioonis Planetway Europe, Teleport, Archibus Solution Center Hosting Services ja Õhuloss (Tanel Veenre Jewellery).

„Jaapani ja Eesti ettevõtjate koostöö soodustamiseks plaanime koostöös Jaapani majandus-, kaubandus- ja tööstusministriga korraldada ettevõtete n-ö matchmaking äriseminari. Seminari fookusesse plaanime võtta lisaks digisektorile turismi, puidu- ja toiduainetetööstuse,“ ütles Palo.

Sarnane sündmus toimus Tokyos ka eelmisel aastal. „Ettevõtjate tagasiside oli väga positiivne. Saadi nii uusi koostööpartnereid kui ka leiti tänu üritusele investoreid, kellega on tänaseks juba lepingud sõlmitud,“ selgitas minister.

Eesti suursaadiku Jaapanis Jaak Lensmendi sõnul on kohaliku ärikogukonna jaoks head diplomaatilised suhted kahe riigi vahel olulised. „Mida järjepidevam on Eesti ja Jaapani valitsuste läbikäimine, seda enam tunnevad ka siinsed ettevõtted huvi koostöö vastu eestlastega,“ kommenteeris ta.

Minister Urve Palo kohtus visiidi käigus Jaapani sise- ja kommunikatsiooniministri Seiko Noda, majandus-, kaubandus- ja tööstusministri Hiroshige Seko ning Jaapani-Eesti parlamendirühma esimehe Takuya Hiraiga. Samuti sai ta kokku maailma ühe suurema telekomi NTT ja tehnoloogiahiiu Fujitsu juhtidega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755