11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nvidia supertulemused jäid ootusetele siiski alla

Foto: Pixabay
Kiibitootja Nvidia teatas oma esimese kvartali tulemused, mis ületasid küll ootusi, aga panid aktsia langema, vahendab MarketWatch.

Ettevõtte aktsia tõusis eilse kauplemispäeva jooksul ning püüdis uusi rekordeid, sest investorite ootused olid väga kõrged. Nvidia teatas kvartalitulemused pärast börsipäeva lõppu, mis pani aktsia järelturul hoopis langema.

Kokku on järelturul Nvidia aktsia odavnenud 1,8 protsenti, 255 dollarini, vaatamata sellele, et tulemused ületasid Wall Streeti analüütikute prognoose. Tundub, et investorid ootasid veelgi enamat.

Ettevõtte esimese kvartali puhaskasum kasvas 145 protsenti, 1,24 miljardi dollarini (1,98 dollarit aktsia kohta). Kohandatud kasum oli 2,05 dollarit aktsia kohta.

Käive suurenes 65 protsenti, 3,21 miljardi dollarini. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid kasumiks 1,46 dollarit aktsia kohta ja käibeks 2,89 miljardit dollarit.

Nvidia prognoosib, et nende teise kvartali käive saab olema 3,04-3,16 miljardit dollarit.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755