Autor: ITuudised.ee • 16. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti saadik tutvustas Iraanis e-teenuseid

Eesti suursaadik Marin Mõttus Teheranis Iraani presidendile Hassan Rouhanile volikirja üle andmas.
Foto: välisministeerium
Iraani presidendile Hassan Rouhanile oma volikirja üle andes tutvustas Eesti suursaadik Marin Mõttus Teheranis ka e-teenuseid ja e-riigi võimalusi.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses kinnitas suursaadik, et koostöö arendamise seisukohalt on perspektiivikad infotehnoloogia ja e-teenuste valdkond.

"Esimesed kontaktid Eesti ja Iraani ettevõtete vahel on loodud ning teave meie e-teenustest, sealhulgas ka e-residentsusest, on jõudnud Iraani ühiskonnani," sõnas Mõttus.

Iraani kodanike seas on 217 Eesti e-residenti. Pooled nõustusid, et majandussektoris on palju kasutamata võimalusi. Kohtumisel räägiti ka turismisuhete arendamisest, mis on kahe riigi ühiseks sooviks. Samuti kinnitasid pooled positiivseid arenguid hariduse ja teaduse vallas.

Marin Mõttus töötab välisministeeriumis 1997. aastast. Juunist 2016 on ta suursaadik Türgis, Liibanonis ja Aserbaidžaanis, resideerudes Ankaras.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755