17. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PayPal maksis Rootsi idufirma eest 2,2 miljardit

Foto: Kuvatõmmis /www.izettle.com/
Makseteenust pakkuv PayPal teatas täna, et on ostnud ära makseterminale tootva Rootsi idufirma iZettle, mis alles hiljuti börsilemineku plaane pidas.

PayPal maksis ettevõtte eest 2,2 miljardit dollarit. iZettle toodab nii väikseid juhtmeta kiipkaardilugejaid kui ka muid makseterminale ja –vidinaid. Hiljuti tuli iZettle välja tootega, mis aitab väikeettevõttel oma e-poodi püsti panna.

Kuna iZettle müüdi maha, tähendab see, et ettevõte iseseisvalt börsile ei lähe.

iZettle loodi 2010. aastal ning senini pole ettevõte suutnud kasumit teenida. Küll aga on ettevõtte juht Jacob de Geer öelnud CNBC-le antud intervjuus, et ettevõte püüab saada oma ridadesse suuri ja tuntuid kliente ning jõuda aastaks 2020 ka kasumisse.

PayPali tegevjuht Bill Ready ütles CNBC-le iZettle’i ostmist kommenteerides, et PayPal tahab olla lisaks virtuaalsele maailmale kohal ka nii-öelda pärismaailmas. Samuti tähendab iZettle’i ost, et PayPal hakkab üha tugevamalt kanda kinnitama ka Euroopas.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755