Autor: ITuudised.ee • 17. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus arutab fintech-keskuse loomist

Rahandusminister Toomas Tõniste.
Foto: Andras Kralla
Valitsus arutab täna, kuidas muuta Euroopa finantstehnoloogia üleilmseks keskuseks, sellekohase ettekande teeb rahandusminister Toomas Tõniste.

Rahandusminister tutvustab tänasel valitsuse istungil Eesti seisukohti Euroopa Liidu õigusakti eelnõu suhtes, sh Euroopa ühisrahastamise eelnõude ning finantstehnoloogia ja jätkusuutliku majanduskasvu rahastamise tegevuskavade kohta.

Finantstehnoloogia tegevuskava kirjeldab 23 sammu, mille eesmärk on anda finantssektorile võimalus kasutada uute tehnoloogiate, näiteks plokiahela, tehisintellekti ja pilveteenuste kiiret arengut. Komisjoni kirjeldatud sammud aitavad uuenduslikel ärimudelitel laieneda, toetavad uute tehnoloogiate kasutuselevõttu ning suurendavad finantssüsteemi küberturvalisust ja terviklikkust.

Euroopa ühisrahastamisplatvormide jaoks soovitakse kasutusele võtta üleeuroopaline märgis, et ühes riigis tegevusloa saanud platvorm võiks tegutseda kogu ELis. Sellise märgisega ühisrahastamisplatvormid viivad ELis kokku investorid ja ettevõtjad, pakkudes viimastele rohkem võimalusi tutvustada oma äriideid laiemale rahastajate ringile. Tänu ühisplatvormidele muutub turg uuenduslikele ettevõtjatele, idufirmadele ja väikeettevõtjatele paremini ligipääsetavaks.

Ühtsetel õigusnormidel põhinevad ühisrahastamisplatvormid annavad lisaks piirülesele tegutsemisvabadusele investoritele info avaldamist, juhtimist ja riskihaldust puudutava kaitse ning ühtlustub järelevalve.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755