Autor: ITuudised.ee • 22. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste lemmikbrändide seas kolm IT-hiidu

Kalev on edetabeli tipus püsinud alates 2009. aastast kogu aeg.
Foto: Andras Kralla
Eesti inimestele enim meeldivate kaubamärkide edetabelit juhib jätkuvalt Kalev, esikümnes on ka kolm üleilmselt tehnoloogiafirmat.

Üsna ligilähedase eelistajate osakaaluga mahuvad esikümnesse veel YouTube, ERR, Selver, Google, Swedbank, Farmi, Telia, Maxima ja Facebook, selgus Kantar Emori tänavu aprillis läbi viidud uuringust.

"Kalev on edetabeli tipus püsinud läbi kõigi aastate, mil Kantar Emor on sarnasel metoodikal põhinevat uuringut läbi viinud, s.o alates 2009. aastast," sõnas Emori uuringuekspert Katrin Männaste.

"Kui kahel eelnenud aastal tuli Kalevil esikohta sisuliselt Google´iga jagada (nende meeldivushinnang oli ligilähedane), siis nüüd on Google edetabelis mõnevõrra langenud," lisas ta.

Edetabeli eesotsas, 25 meeldivama brändi seas on jätkuvalt kõige enam digimeedia ja -meelelahutuse brände, neist kõrgeimale positsioonile jõudnud YouTube toetub eeskätt suurele populaarsusele noorte meeste seas.

Esikümnest langesid välja Gmail, Skype, SEB ja ETV. Viimati mainitu puhul mõjutas langust ERRi kui katusbrändi lisamine nimekirja, kus ERR jõudis kolmandale kohale.

"Populaarseimate brändide väljaselgitamiseks palusime vastajail etteantud nimekirja alusel valida kuni viis tema jaoks kõige meeldivamat – valik tuli teha 157 nimetuse ja logo seast," selgitas Emori uuringuekspert Katrin Männaste.

Nimekirja aluseks on Kantar Emori erinevatest brändiuuringutest saadud kogemus. "Uuringu alguses kaardistame igal aastal meeldivaimad brändid ka lahtise küsimusega, et järgmises uuringulaines oleks võimalik korrigeerida vastajatele etteantavat nimekirja," lisas ta.

Kantar Emori uuringus osales 1016 Eesti elanikku vanuses 15-74 aastat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755