Autor: ITuudised.ee • 24. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvarafirma Mooncascade huvitub Ameerikast

Mooncascade´i juht Asko Seeba.
Foto: Raul Mee
Mooncascade soovib laieneda Põhja-Ameerikasse, selgitas tarkvarafirma juht Asko Seeba, miks ta osaleb täna algaval peaministri Kanada-visiidil.

"Toronto tundub meie jaoks olevat väga huvitav koht ühena idaranniku peamistest tõmbekeskustest, seda oma ülitugeva finantssektori ning jõuliselt areneva andmeteaduse arenduskeskustega," rääkis ta.

"Finantssektor ja andmeteadus on valdkonnad, kus ka meie huvid ristuvad ning sellest ka meie väga tugev huvi Torontos nende valdkondade ettevõtetega koostööd arendada," selgitas Seeba.

"Mooncascade otsib aktiivselt võimalusi oma tegevuse laiendamiseks Põhja-Ameerikas," lisas firmajuht.

Asko Seeba esineb ka Torontos toimuval äriseminaril, mille avab Jüri Ratas ning kus Kanada ettevõtjatele tutvustatakse Eesti ärikeskkonda. Seeba avab kohalikele Eesti idufirmade kujunemislugu, Skype’ist start-up-riigini välja.

28. mail saavad äridelegatsioonis osalevad Eesti IT-ettevõtjad võimaluse tutvustada enda tegevust Kanada ministeeriumite infotehnoloogia eest vastutavatele kõrgetele ametnikele. Seda peavad visiidi korraldajad oluliseks sündmuseks ja heaks võimaluseks Kanada ametnikkonnale silma jääda.

23.–29. maini toimuval peaminister Jüri Ratase visiidil Kanadasse osaleb 20-liikmeline äridelegatsioon, kuhu kuuluvad peamiselt tehnoloogia- ja turismiettevõtete esindajad. Äridelegatsiooni reisi korraldab kaubandus-tööstuskoda koostöös Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega.

Peaminister Ratas kohtub ka Kanada kolleegi Justin Trudeau, kaitseminister Harjit Sajjani ja välisminister Chrystia Freelandiga. Lisaks tutvustab ta Torontos Kanada ettevõtjatele ja investoritele Eesti majanduskeskkonda ja koostöövõimalusi. Ka selgitab peaminister, kuidas Eesti riik on koostöös erasektoriga ehitanud digitaalset ühiskonda ning millised on tulevikuplaanid uue põlvkonna e-teenuste arendamisel ja tehisintellekti kasutuselevõtul.

Kanadas elab hinnanguliselt 20-25 000 eestlast, neist 2016. aasta rahvaloenduse kohaselt 7800 Torontos.

Peaminister suundub 28. mai õhtul Kanadast edasi visiidile Islandile. Ratas on tagasi Eestis 30. mai õhtul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755