27. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ükssarvikute mulliga tuleb suur probleem

Foto: Pixabay
Villanova School of Businessi professor Keith Wright ütleb, et praegune tehnoloogiamull on suurem kui sajandivahetuse oma, sest niinimetatud ükssarvikutega on palju suurem probleem, vahendab CNBC.

See mull lõhkeb peagi ning lisaks Silicon Valley’le on lööklainet tunda ka Wall Streetil. Ükssarvikud on idufirmad, mille turuväärtus on vähemalt miljard dollarit.

„Siit alates läheb kõik allamäge,“ kirjutas ta CNBCs avaldatud arvamusartiklis. „Riskifondid ja ingelinvestorid saavad väga suuri kaotusi. Paljud ettevõtted on rohkem kui 50 protsenti ülehinnatud.“

Ta tõi näitena välja idufirmad nagu BuzzFeed ja Vice Media – kumbki ükssarvik pole suutnud aastalõpu eesmärke täita, mis on ettevõtete ja investorite vahel palju lahkhelisid tekitanud. Isegi Uber, mis on maailma kõige väärtuslikum ükssarvik, kaotas eelmisel aastal 4,5 miljardit dollarit. 2016. aastal teenis ettevõte 2,8 miljardit kahjumit.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755