Autor: ITuudised.ee • 28. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SmartVent ja Uniflex Systems sõlmisid koostöölepingu

Vasakul Joosep Henrik Sild ja paremal Neeme Takis
Foto: Uniflex Systems
InnoEnergy konkursi PowerUp! Eesti finaalis Tehnopoli eriauhinna pälvinud ning Startup Wise Guys'i 2018 kevadises lennus osalev idufirma SmartVent ja automaatika, monitooringu ning IIoT (Industrial Internet of things) valdkonnas tegutsev Uniflex Systems sõlmisid 15. mail koostöölepingu.

SmartVent juhatuse liikme Joosep Henrik Silla sõnul on koostöölepingu eesmärk osapoolte kompetentside ühendamine. “Kui Uniflex Systems’i tugevus on pikaajaline kogemus tehnosüsteemide monitooringu, andmehõive ja paindliku juhtimise vallas, siis SmartVent töötab välja tehisintellekti elemente kasutavat moodsat hoonehaldustarkvara,” rääkis Siilla. Need kaks kompetentsivaldkonda on teineteist täiendavad, kattes sama valdkonna erinevaid aspekte selgelt eristuvate "kihtidena".

Uniflex Systems’i juhatuse liikme Neeme Takise sõnul toetub nende pilvelahendus nimega UniSCADA vabavaraliste komponentide kombineerimisele ja omavahelisele sidumisele ning kõikvõimaliku info pikaajalisele talletamisele, arvestades eelkõige erinevate andurite-täituritega liidestumise tehniliste aspektide ja lokaalse juhtimise vajadustega. Vabalt programmeeritav Linuxil baseeruv automaatikakontroller saab hakkama väga erinevates kohates ja olukordades, alates targa maja juhtimisest Sydneys Austraalias ja lõpetades Tartu linna tänavavalgustusega. Ettevõtte suurematest töödest toob Takis esile AS Saarte Liinid suurte parvlaevasadamate, ja hiljuti Tallinna Sadama A- ja D-terminalis, autodele ning bussidele automaatset numbrituvastust ja liiklusjuhtimist võimaldava Targa Sadama süsteemi loomise koostöös Nortali ja Hansabiga. Uniflex’i lahendusi kasutab ka TTÜ liginullenergia testmaja, mis on mõeldud erinevate energiatõhusust tõstvate tehnoloogiate katsetamiseks.

Eesmärgiks kõrgema lisandväärtuse loomine

SmartVent arendustöö on suunatud hästitoimiva kasutajaliidese loomisele koos vajalike visualiseeringute ja optimiseerimistega, mis hallatavate objektidega liidestumiseks saab kasutada UniSCADA vahendust koos seal objektide kohta talletatud infoga. Taoline tööjaotus võimaldab kummalgi ettevõttel keskenduda oma teemale, kuid samas arvestada ka teise kihiga - nii vajaduste kui pakutavate võimalustega. Klientidele loodetakse pakkuda senisest paindlikumaid ning kasutajasõbralikuimad automaatikalahendusi.

Uniflex Systems’i teine juhatuse liige ja müügijuht Peeter Hagen nõustub Saaremaa elektroonikatööstuse Incap juhi Otto Richard Puki poolt hiljuti väljaöeldud mõttega, et eestimaisel elektroonika- ja IT-sektoril on täna olemas kõik vajalik selleks, et Eesti maailma tipptehnoloogia kaardile märkida. “Olen absoluutselt nõus, et tehniline tase ja lahenduste kvaliteet on meie firmadel heal tasemel ja selleks, et valdkonda nii Eestis kui ka rahvusvahelisel turul rohkem esile tõsta, tuleks meie siinsetel ettevõttetel omavahel rohkem koostööd teha.”

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755