Autor: ITuudised.ee • 4. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistikaametil uus andmete esitamise veebilahendus

Statistikaamet uuendas disaini.
Foto: stat.ee
Statistikaameti elektrooniline andmekogumiskanal eSTAT sai uue kasutajaliidese, kus on ameti teatel andmeid lihtsam esitada.

"Kasutajaid on palju, kanal tarvitusel üle kümne aasta ning vajas ettevõtjate tagasiside põhjal hädasti muutust," selgitas statistikaameti peadirektor Mart Mägi. "Aastate jooksul on eSTATi kasutajaskond jõudnud ligi 80 000ni, neist ligi 40 000 ettevõtet peab 2018. aastal andmeid esitama," lisas ta.

Arendamisel tegi amet koostööd raamatupidamisfirmade ja raamatupidajatega, samuti võttis arvesse kasutajate igapäevast tagasisidet. Uus eSTATi disain on loodud koostöös disainiagentuuriga Velvet.

"Disain lähtub põhimõttest, et keskkonda oleks lihtne kasutada ja õppimiskõver võimalikult väike," selgitas Mägi. "Anname endale aru, et kuigi ettevõtted ootasid keskkonna uuenemist pikisilmi, võib kasutajatel muudatustega kohanemine aega võtta. Seetõttu on meie klienditugi abi pakkumiseks kõrgendatud valmisolekus," lisas ta.

Statistikaameti teatel on põhilised muudatused eSTATis:

• Oluliselt lihtsam kasutajate haldus.• Küsimustike nimekiri kuvatakse andmete esitamise tähtpäeva järjestuses.• Lihtsalt hallatav meeldetuletuste ja teadete süsteem.• Intuitiivsem küsimustikus liikumine, hõlpsam andmete kontroll.• Loogiline ja selge vigade kuvamine. Veateate ja küsimustiku vahel saab mugavalt liikuda.• Kõik küsimustikud on ka inglise keeles.

Juunisse on planeeritud ka uut eSTATi disaini tutvustavad üritused, milleks saadetakse kutsed ettevõtetele e-kirja teel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755