Autor: ITuudised.ee • 5. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajanduse häkaton ootab osalejaid

Tarkvaraarendajaid oodatakse põllumajanduse häkatonile.
Foto: Veiko Tõkman
Nädalavahetusel toimuv häkaton ootab kõiki huvilisi põllumajanduse edendamiseks uusi ideid välja arendama.

Häkatoni eesmärk on koguda innovaatilisi ideid, mis aitaksid põllumajandusvaldkonda arendada. Osalejad saavad tänu põllumajandusuuringute keskusele, põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA), maa-ametile, Hollandi põllumajanduse, looduse ja toidukvaliteedi ministeeriumile ning Wageningeni ülikoolile kasutada andmebaase, mille abil elulistele probleemidele lahendusi leida.

Kolme parima tiimi esindajad saavad võimaluse oma töid esitleda 13. juunil toimuval Hollandi-Eesti seminaril, kus osalevad ka Hollandi kuningas Willem-Alexander ja kuninganna M?xima ning mõlema riigi põllumajanduse eest vastutavad ministrid. Lisaks saab üks tiimidest jätkata oma prototüübi arendamisega Prototroni programmis ning parim tiim saab otsepääsu programmi Climate Launchpad.

Häkatonile on osalema oodatud põllumajandusega seotud inimesed, insenerid, arendajad, andmespetsialistid ning kõik teised, kellel on soov luua uusi lahendusi, tooteid ja teenuseid.

"Digitaliseerimine ja e-lahenduste kasutamine on üks võimalusi põllumajandussektori ja maapiirkondade jaoks täiendavate kasvuvõimaluste loomiseks," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Seega kutsun kõiki, kes on põllumajandusega lähemalt või kaugemalt seotud, häkatonist osa võtma ning jagama oma uudseid ideid põllumajanduse arendamiseks, et anda panus targemalt tootmiseks, analüüsimiseks ja kasvatamiseks," lisas ta.

Häkaton toimub 8.–10. juunil Tallinnas Spring Hubis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755