Garage 48 häkatonil söödi toiduülejääke

Põllumajanduse häkaton
Garage 48 põllumajanduse häkatonil osalejad.

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud Garage 48 põllumajanduse häkatonil pakkus sadakonnale osalejale eine sotsiaalne ettevõte E-dible, kasutades toiduülejääke.

Seekordsel häkatonil koostöökeskkonnas Spring Hub otsiti innovaatilisi infotehnoloogilisi lahendusi põllumajanduse arendamiseks. Finaali eel pakkus E-dible õhtusööki päästetud toiduülejääkidest, mis oleks muidu läinud äraviskamisele.

"Rõhutame seejuures, et see toit on täiesti kõlbulik ja värske. Toitu on valmistatud ainult Toidupanga kaudu annetatud toidust. Toidu nimekirjas on võileivad ja pirukad, nii lihasõpradele kui veganitele maitsvaid roogi," kinnitas E-dible esindaja Katri-Liis Reimann.

E-dible on rahvusvahelise sotsiaalse ettevõtte MTÜ Skill Mill algatus, mis vähendab toiduülejääkide probleemi aastaringsete toidukoolituste ja hooajaliste kohvikutega. Roogade valmistamisel kasutatakse põhikomponentidena supermarketite toidujääke.

Tallinna Ülikooli juhtimise dotsendi Katri-Liis Reimanni sõnul on Eestis toiduülejäägid kasvav probleem. Eestlaste mõtlemis- ja tarbimisviisid tekitavad Stockholmi Keskkonna Instituudi uuringu andmetel 63 miljoni euro väärtuses toiduülejääke aastas.

E-dible sotsiaalne mõju ühiskonnale on mõõdetav toidu raiskamise vähendamise ja teadlikuma tarbimise kaudu.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

DERIVCO is looking for an ANIMATOR

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

Teabevara