Autor: Indrek Kald • 13. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paeti küberkaitse raport parlamendis hääletusel

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet.
Foto: Raul Mee
Euroopa Parlamendi liikmed hääletavad täna Strasbourgis Urmas Paeti küberkaitse raportit, mis muuhulgas soovitab tihendada koostööd ja välja õpetada enam asjatundjaid.

"Edukas küberrünnak näiteks haiglale, lennujuhtimiskeskusele või tuumajaamale võib maksta elusid," ütles Paet. "Euroopa Liidu liikmesriigid ja Euroopa tervikuna peab veel pingutama, et sellistele ohtudele adekvaatselt vastu seista," lisas ta.

Muuhulgas soovitab raport tihendada küberkaitsealast koostööd nii ELi liikmesriikide vahel kui ka NATO ja kolmandate samameelsete riikidega, koolitada enam küberkaitse eksperte ning korraldada ühisõppusi. Raport käsitleb ka kübervaldkonna õigusruumi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755