Autor: Indrek Kald • 13. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype taas Eesti lemmiktööandjate seas

Skype on tööandjana populaarne.
Foto: Meeli Küttim
Kantar Emori igakevadises tööandjate maine uuringus hoiab viiendat aastat esikohta Eesti Energia. Esiviisikusse kuuluvad veel Tallink, Skype, RMK ja Viking Line.

Skype, mis jäi eelmisel aastal napilt esiviisikust välja, on nüüd tõusnud viie parima hulka Tallinna Sadama asemele. Tudengite sihtrühmas juhib Skype jätkuvalt eelistatud tööandjate pingerida.

Kantar Emori uuringueksperdi Lele Aaki sõnul on tööandjatena atraktiivsemad riigi omanduses olevad suurettevõtted. "Inimesed hindavad nende stabiilsust ja pakutavat kindlustunnet. Uuringus osalejad eeldavad, et neil on piisavalt raharessursse heade palkade maksmiseks ning põnevate projektide tegemiseks," selgitas ta.

"Lisaks Eesti Energiale ja RMK-le on üha ahvatlevam töökoht ka Eesti Raudtees, aktsiaseltsis Tallinna Vesi või Omnivas. Jätkuvalt atraktiivsed on turismi valdkonna ettevõtted, kus töötamine tundub vaheldusrikas ja mille muudavad ahvatlevamaks ka oma töötajatele pakutavad soodustused," rääkis Aak.

Võrreldes eelmise aastaga on Lele Aaki sõnul kõige suurema positiivse muutuse läbi teinud Coop Eesti, tõustes pingereas 11 koha võrra. Teine suur tõusja on olnud rahvusvahelisi karjäärivõimalusi pakkuv Transferwise. Suurima languse on aga läbi teinud Circle K.

Lele Aak tegi põike kümne aasta taha ja märkis, et 2008. aastal olid mainekate tööandjate esiviisikus Tallink, Eesti Energia, Estonian Air, Hansapank (nüüdne Swedbank) ja EMT (nüüdne Telia). Kõik kümme aastat tagasi mainekad tööandjad (v.a tänaseks pankrotistunud Estonian Air) on pingerea esikümnes ka praegu. Skype oli kümme aastat tagasi pingereas 30. kohal.

Lätis on sarnaselt Eesti tulemustega väga atraktiivsed tööandjad riigi omanduses olevad suurettevõtted. Leedus juhivad mainekate tööandjate pingerida finantsettevõtted. Eestis olid pangad tööandjana kõige eelistatumad 12-13 aastat tagasi.

Kantar Emori tööandjate maine trendiuuring toimus juba 13. aastat. 50 mainekamat tööandjat seadsid aprillis-mais pingeritta 1597 palgatöötajat üle Eesti.

Kantar Emor on üle 25aastase kogemusega turundusteabe ja uuringuteenuste pakkuja. Kantar Emori emafirmad Kantar ja TNS tegutsevad enam kui 80 riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755