Autor: ITuudised.ee • 14. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Columbus omandas HÄT Systemsi

Columbus omandas Eesti ühe hinnatuima Dynamics NAV tarkvaraettevõtte HÄT Systems. Ettevõtete liitmisega tugevdab Columbus oma positsiooni digitaliseerimisettevõttena.

Täna, 14. juuni 2018 sõlmisid Eesti tarkvaraettevõtted Columbus ja HÄT Systems lepingu, mille alusel Columbus omandas 100% osaluse ettevõttest HÄT Systems. Columbus on aastaid olnud Eesti üks juhtivaid majandustarkvara pakkujaid ning on kasvanud laiahaardeliseks digitaliseerimisettevõtteks. Columbus pakub ettevõtetele digitaliseerimise arengukavasid erinevatele platvormidele – majandustarkvara (ERP), tootmissüsteemid, kaubandus- ja logistikalahendused, ärianalüütika jpm.

“Me näeme, et Dynamics NAV põhiste lahenduste kasvupotentsiaali. Tehnoloogia on end selgelt tõestanud keskmise suurusega ettevõtetele. Microsoft oma toodetega on täna majandustarkvara turuliider keskmistele ja suurtele ettevõtetele ning me näeme siin turu valmisolekut kasvuks,” selgitas otsust Columbus Baltikumi tegevjuht Ivo Suursoo.

HÄT System on 2005. aastal loodud majandus- ja ärianalüüsitarkvara pakkuv ettevõte, kelle peamiseks fookuseks on Dynamics NAV põhised majandustarkvara lahendused. “ERP maailm muutub ja üha olulisemaks saab laiema toodete ja teenuste valiku pakkumine, mis on kergemini saavutatav suuremas ettevõttes. HÄT on Eesti Dynamics NAV põhiste lahenduste kvaliteediliider, Columbusega koos toome klientideni laiema valiku alates kliendihalduslahendustest kuni pühendunud ärianalüütika meeskonnani,” ütles HÄT Systems tegevjuht Roland Kasela.

Ivo Suursoo sõnul on Columbuse eesmärk olla laiahaardelise portfelliga äri digitaliseerimise ettevõte ning Dynamics NAV on üks oluline komponent selles pakkumises. "Meie ambitsioon on jätkata kvaliteetseima Dynamics NAV teenusepakkujana, arendada koos seda kvaliteedilippu, mida HÄT meeskond on auga kandnud,” rõhutas Suursoo.

Ettevõtete ühinemine jõustub koheselt, lepingu sõlmimise päeval, 14. juunil 2018. Tehingu finantsilisi aspekte ei avaldata.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755