Kaljulaid: iga tehnoloogiat pole vaja reguleerida

Kersti Kaljulaid Rootsis
President Kersti Kaljulaid esinemas Göteborgis Volvo tippjuhtidele.

Tehnoloogia areng on täna nii kiire, et kõike pole mõtet seadusega reguleerida, ütles president Kersti Kaljulaid eile Göteborgis Volvo grupi tippjuhtide konverentsil.

"Eestis ei mõelda üldjuhul välja täiesti uusi tehnoloogiaid. Selle asemel mõeldakse meil välja juriidiline süsteem, mis võiks need tehnoloogiad Eestisse tuua ja Eestis jõudsalt kasvama panna," märkis ta.

Kaljulaidi sõnul on tehnoloogia areng täna nii kiire, et iga uus tehnoloogia võib igapäevaelu oluliselt ja kiiresti muuta. Piisavalt kiiresti, et seadusloome ei jõua tehnoloogia arengule järele, kui plaanib iga uut tehnoloogiat seadusega reguleerida.

"Meie lapsed ei tunne 1990ndate mobiiltelefone mobiiltelefonidena äragi," ütles Eesti riigipea Rootsis. "Mõistsime, et peame midagi radikaalselt muutma ja nüüd on Eestis arutamisel idee reguleerida inimeste ja algoritmide vahelised suhted olenemata tehnoloogiast," selgitas Kaljulaid.

Riigipea kohtus eile Göteborgi Eesti Majas ka kohalike eestlastega. Täna külastab president Kaljulaid muuhulgas Chalmersi tehnikaülikooli ja kohtub kooli rektori ning seal õppivate Eesti tudengitega.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara