Autor: Indrek Kald • 22. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarkvara uuendus peatab PPAs aja broneerimise

Teeninduse aja broneerimine ppa.ee lehel.
Foto: ppa.ee
Järgmisel nädalal uuendab politsei- ja piirivalveamet (PPA) broneerimissüsteemi ning sel ajal pole võimalik teha uusi broneeringuid.

Broneerimissüsteem ei tööta 25. juunist 1. juulini ning sel ajal ei saa ette broneerida PPA teeninduse külastamist. Kõik varem selleks ajavahemikuks tehtud broneeringud kehtivad tavapäraselt. Teeninduse külastust planeerides palub amet inimestel kontrollida ootejärjekordade pikkust kodulehelt ppa.ee ning varuda aega.

"Uut broneerimissüsteemi on palju mugavam kasutada nutiseadmetes ning see on turvalisem ja töökindlam," ütles PPA identiteedi ja staatuste büroo peaspetsialist Merlin Mängel.

Järgmise seitsme kuu jooksul ehk aasta lõpuni aegub 194 615 isikut tõendavat dokumenti. Ainuüksi kolme suvekuuga aegub ligi 88 000 dokumenti ning suuremates teenindustes on tavapärasemast pikemad ootejärjekorrad.

Tallinnas külastab Pinna teenindust nädalas 4500 klienti, Tammsaare teenindust üle 6100 kliendi, Tartu teenindust üle 2500 ja Narvas teenindatakse nädalas 1500 klienti.

Tallinna Pinna teeninduses oli juuni esimeses pooles keskmiseks ooteajaks nii dokumendi taotlemiseks kui ka kättesaamiseks tund aega, Tammsaare teeninduses on dokumendi taotlemiseks järjekord keskmiselt tund aega ja kättesaamiseks 40 minutit, Tartus ja Narvas on järjekordade keskmine pikkus 45 minutit. Väiksemate linnade teenindustes on järjekorrad sõltuvalt kellaajast 10-25 minutit.

"Dokumentide taotlemiseks või kättesaamiseks soovitame varuda aega. Inimesed, kes reisivad mööda Eestit või kes veedavad puhkuse väljaspool pealinna, saavad tellida dokumendi teise maakonna teenindusse," sõnas Mängel.

Mängel tuletas meelde, et kohustuslikuks dokumendiks on ID-kaart. "Pass on vajalik vaid reisimiseks väljaspool Euroopa Liitu. Kui teie pass on aegunud ning te ei planeeri lähiajal reise väljaspool ELi, ei ole uue passi taotlemisega kiiret," lisas Mängel.

Korduvat Eesti kodaniku ID-kaarti saab ilma järjekorrata taotleda PPA e-teeninduses, sel juhul peab vaid valima väljastuskoha, kuhu dokumendile järgi tullakse. E-teeninduses on praeguseks esitatud üle 34 500 ID-kaardi taotluse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755