Autor: Indrek Kald • 25. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

20 miljoni eurone töö otsib tegijat

Maa-asulas sidekaabli paigaldamine.
Foto: pixabay.com
Riik otsib konkursiga ühte ettevõtet, mis 20 miljoni euro eest viib kiire internetiühenduse kodudesse, kus praegu teenus puudub või ei ole piisavalt kvaliteetne.

Konkursi välja kuulutanud tehnilise järelevalve ameti (TJA) peadirektori Kaur Kajaku sõnul peab pikas perspektiivis hästi toimiv internetiühendus olema kättesaadav igal ajahetkel ja kõikjal üle Eesti, ka vähese asustusega maapiirkondades.

"Tänapäeval on internetiühendus vajalik pea kõikideks igapäeva toiminguteks - töö tegemiseks, asjaajamiseks, ostude sooritamiseks, arvete tasumiseks ja muudeks finantstoiminguteks, suhtlemiseks, meelelahutuseks," selgitas ta.

Praegu on need võimalused piiratud või puuduvad üldse pea 162 000 kinnistul üle Eesti.

"Toetuse saab ettevõte, kes loob internetiühenduse võimalikult suurele hulgale valge ala kinnistutele. Reeglid oleme teinud sellised, ms soodustavad toetuse jaotumist kõikidesse maakondadesse," lisas Kajak.

Valgeks alaks nimetatakse piirkondi, kus praegu teenus puudub või ei ole piisavalt kvaliteetne ning kuhu Eesti sideoperaatorid ei plaani investeerida lähema viie aasta jooksul.

Võrguga liitumine hakkab inimestele maksma maksimaalselt 200 eurot, kuid täna pole vaja veel liitumisavaldusi saata, sest nendega hakkab sügisel tegelema konkursi võitnud ettevõte. Konkursil osalemise tähtpäev ettevõtetele on 14. september ning toetuse kasutamise perioodiks maksimaalselt viis aastat.

Teave konkursi kohta avaldatakse veebilehel www.tja.ee/lairiba. Toetuse andmise lepingu projektiga saab tutvuda hiljemalt 9. juulist.

Rajatava juurdepääsuvõrgu passiivse lairibataristu omanikuks jääb toetuse saaja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755