Autor: Indrek Kald • 28. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal kasvatas nii müüki kui ka kasumit

Nortali juht ja asutaja Priit Alamäe.
Foto: Andras Kralla
Eelmisel aastal kasvas rahvusvahelise tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõtte Nortal konsolideeritud müügitulu ja ka tegevuskasum. Kasvu veduriteks olid USA, Soome ja Eesti.

Mullu suurendas Nortal müügitulu 11 protsenti, 48,3 miljoni euroni, tegevuskasum (EBITDA) kasvas kaks protsenti, ulatudes 5,3 miljoni euroni, teatas ettevõte.

Nortali juhi ja asutaja Priit Alamäe sõnul näitas firma eelmisel aastal stabiilset kasvu ja tugevaid tulemusi pea igal koduturul. Kasvu vedasid USA, Soome ja Eesti, kus suurenes olemasolevate klientide tellimuste maht.

Eelmisel aastal keskendus ettevõte kasvu toetavatele investeeringutele ning toimusid mitmed olulised muudatused. Tähtsamate sündmuste hulgas tõi Alamäe välja tütarettevõtte asutamise USAs, ettevõtte laienemise Araabia Ühendemiraatidesse teenindamaks kohapealseid kliente ning võlakirjaemissiooni 15 miljoni euro ulatuses, et finantseerida laienemist.

"Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga oleme tänavu esimese poolaastaga kasvanud 25% ning loodame jätkata samas tempos ka aasta teises pooles," ütles Alamäe. Tema sõnul kavatseb Nortal kinnistada positsiooni nii olemasolevatel turgudel kui ka laieneda uutele turgudele.

"Oleme uhked, et meil õnnestus möödunud aastal kanda kinnitada USAs ning laiendada koostööd sealse ühe suurima telekommunikatsiooniettevõttega. Loodame jätkata kasvamist USA turul ka käesoleval aastal," lisas Alamäe.

Nortali töötajate arv kasvas möödunud aastal märkimisväärselt ning käesoleva aasta lõpuks ületab tõenäoliselt 800 töötaja piiri. "Värbamisvõimekuse kasvatamine äriliste vajaduste täitmiseks on olnud üks suurimaid ettevõttesiseseid väljakutseid, mis jätkub ka tulevikus, liikudes järgmisse kasvufaasi," ütles Alamäe.

Vaadates tagasi möödunud aastale, tõi Nortali juht esile Soome maksuameti iseteenindusportaali käivitamise ning koostöö jätkamise globaalsete tootmisettevõtetega Soomes ja Rootsis, eesmärgiga tõsta nende tootmisprotsesside efektiivsust. Samuti koostöö laiendamise Eesti maksu- ja tolliametiga, mille tulemusena tullakse 2020. aastal välja uue iseteeninduslahendusega.

Lisaks viis Nortal eelmisel aastal õigeaegselt lõpule töötukassa projekti, mis võimaldas tööjõureformi eduka käivitamise, säästes Eesti riigile lähiaastail hinnanguliselt 200 miljonit eurot.

Omaanis algas projekt, mis võimaldab sealsel rahandusministeeriumil alustada käibemaksu kogumist ning tööjõuministeeriumil lihtsustada ja automatiseerida immigratsiooniprotsesse.

Lisaks lansseeris ettevõte möödunud aastal tööriista DataRadar, mis aitab hallata infosüsteemides paikenvaid delikaatseid isikuandmeid ning automaatselt jälgida vastavust senisest rangemale isikuandmete kaitse seadusele.

Nortal on rahvusvaheline strateegiliste muutuste ja tehnoloogia täisteenust pakkuv ettevõte, mille klientide hulka kuuluvad valitsused ja ettevõtted. Nortali eesmärk on läbi keeruliste protsesside lihtsustamise ja optimeerimise arendada sujuvalt ja efektiivselt toimivat ühiskonda.

Nortal teostab projekte ligi 20 riigis ning annab tööd enam kui 700 inimesele, kes viivad ellu projekte Euroopas, Lähis-Idas, Aafrikas ja Põhja-Ameerikas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755