Autor: Indrek Kald • 29. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luminor moodustas agiilse IT arendusüksuse

Skype´i ja Microsofti taustaga Jon White asub Luminori tööle.
Foto: Luminor
Luminor moodustas ettevõttes agiilse IT arendusüksuse, mida juhib alates sellest nädalast Skype´i ja Microsofti taustaga Jon White.

Luminori muudatuste protsessi juhi Indrek Heinloo sõnul on nende eesmärk kujuneda lähiaastail traditsioonilisest pangast täisdigitaalseks finantsteenuste osutajaks. "Sellist arengut aitab hästi läbi viia agiilne lähenemine, millele me oma organisatsioonis nüüdsest põhjalikumalt keskendume," lisas ta.

Agiilne juhtimine on IT-sektoris üha laiemalt leviv lähenemine. Seda iseloomustab arendusprotsesside detailideks võtmine, oskuslik prioriteetide seadmine, lahenduste pidev testimine äri ja tellijate peal ning neilt tihedam tagasiside kogumine protsessi erinevates etappides. Lõppkokkuvõttes toob see kaasa arenduste kiirema elluviimise.

Heinloo sõnul on Jon White agiilset juhtimisstiili viljelenud juba ligi kümme aastat ning teinud seda väga tulemuslikult mitmesugustes ettevõtetes üle maailma. "Mul on hea meel, et ta on otsustanud oma väärtuslikku kogemust rakendada nüüd ka Luminori eesmärkide elluviimise heaks," lisas Heinloo.

White´i sõnul esitab töö Luminoris talle põnevaid väljakutseid. "Praeguses kiirelt arenevas ja üha tiheneva konkurentsiga maailmas kasvavad ka klientide ootused meile. Peame olema üha paindlikumad ja suutma erinevatele olukordadele kiirelt reageerida," kommenteeris ta.

White´il on ligi 30 aastat IT-sektoris töötamise kogemust. Näiteks on ta juhtinud Skype for Windowsi agiilsemaks muutmist Eestis ja Londonis. Veel on ta töötanud äriühingutes nagu Aimia, AT&T, Software AG ja Microsoft. Tal on töökogemust Suurbritanniast, Bulgaariast ja Malaisiast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755