Autor: Indrek Kald • 29. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Siemensil Elektrileviga viieaastane leping

Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend.
Foto: Raul Mee
Siemens Osakeyhtiö sõlmis viieaastase lepingu Elektrilevi OÜga elektri mõõteandmete haldussüsteemi tarnimiseks pilveteenusena, seda on võimalik pikendada veel viieks aastaks.

Elektrilevile pakutav lahendus teostatakse täisteenusena, mis hõlmab infrastruktuuri, programme, värskendusi, infoturvet ja hooldust. Teenuse platvormiks on Siemens EnergyIP Smart Grid, mis on globaalse IT-nõustamisettevõtte Gartner kinnitusel maailmas juhtival positsioonil, teatas Siemens.

Siemens valideerib ning edastab Elektrilevile kaugloetavatest elektriarvestitest tulevad andmed. Vajadusel prognoositakse näidud ja tunniandmed varasemate mõõteandmete alusel.

Siemens Osakeyhtiö Eesti filiaali juhataja Hannes Mäe sõnul lüheneb tänu teenusele oluliselt Elektrilevi mõõteandmete töötlemis- ja ettevalmistusaeg ning nende võtmeoperatsioonid tõhustuvad märkimisväärselt. "Kiirenevad tähtsad protsessid, nagu arvete esitamine ja andmete edastamine Eesti elektrituru andmelattu. See on esimene Siemens Osakeyhtiöle nii laias mõõtkavas teostatav projekt," lisas Mäe.

Mõõteandmete haldussüsteemi projekt valmib järgmise aasta lõpuks.

Elektrilevi OÜ on osa Eesti Energia kontsernist ja ühtlasi Eesti suurim võrguettevõte, hõlmates umbes 93% Eestist ja 650 000 mõõtepunkti. Siemens on teinud Elektrileviga pikaajalist koostööd mitmete aastate jooksul.

Soomes tegutsevad Siemensi ettevõtted on Siemens Osakeyhtiö, Siemens Healthcare Oy, Siemens AB i Finland ning Siemens Financial Services. Siemens Osakeyhtiöl on piirkondlikud kontorid Eestis, Lätis ja Leedus.

Siemens Osakeyhtiö käive Soomes ja Balti riikides on 215 miljonit eurot ja töötajate arv 535. Emafirma Siemens AG käive on 80 miljardit eurot ja töötajate arv 350 000. Siemens tegutseb 200 riigis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755