Autor: Indrek Kald • 29. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SMITi palgad tõusevad 20 protsenti

Ragner Paevere
Foto: Erakogu
Siseminister Andres Anvelt ja SMITi juht Ragner Paevere leppisid kokku, et ministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse (SMIT) palgad tõusevad järgmisel aastal keskmiselt 20%.

Keskmiselt tõusevad SMITi töötajate palgad 20%, millele lisandub tulemustasu. Näiteks hakkab tipparendaja keskmine palk olema senise 2800 euro asemel olema ligi 3700 eurot.

Töötajate palgad vaadatakse üle ametikohtade lõikes, eelkõige on fookuses infosüsteemide arendamise ja haldamisega tegelevate töötajate palgad, kuna selles valdkonnas on tööjõupuudus hetkel suurim. Näiteks on SMITis 12 vaba arendaja töökohta.

Ministeeriumi teatel võimaldab palgatõus tõsta SMITi keskmine palk IT-sektori palgaturu keskmisele tasemele ja hoida häid IT-spetsialiste SMITis tööl.

Andres Anvelti sõnul on infotehnoloogial kriitiline roll siseturvalisuse tagamisel. "SMIT haldab ja arendab täna üle saja kriitilise tähtsusega IT-süsteemi, mis muudavad politseinike ja päästjate elu tunduvalt kergemaks ja võimaldavad inimestele pakkuda oluliselt paremat siseturvalisust," rääkis siseminister.

"IT-sektoris on töökäte puudus muutunud järjest teravamaks. Seda enam annab see tunda riigisektoris, kus IT-töötajate palgatase on olnud aastaid keskmisest madalam," lisas Anvelt.

Palgatõusuks eraldatakse järgmisel aastal 1,89 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755