Autor: Indrek Kald • 3. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Autoäppide firma sai investoreilt 3 mln eurot

High Mobility nutiautode äpiarendusliides.
Foto: High Mobility
Eesti idufirma High Mobility kaasas kolme miljoni eurose investeeringu nutiautode rakendusliidese viimiseks globaalse arendajate kogukonnani.

Järgneva kahe aasta jooksul keskendub Tallinnas ja Berliinis tegutsev High Mobility globaalse kasutajabaasi kasvatamisele ning uute autotootjate liitmisele standardse äpiarendusliidesega autodele.

"High Mobility on teel kujunemaks nutiautode rakendusliidese kuldstandardiks," kinnitas idufirma juht ja kaasasutaja Risto Vahtra. "Ajal, mil tarkvaral ja teenustel on üha kasvav roll autotootjate edus, oleme meie pühendunud parima nutiautoäppide arendusplatvormi loomisele ning selle platvormi viimisele arendajateni üle kogu maailma," lisas ta.

Investeering kaasati valdkonna teadmiste ja kogemustega erainvestorite grupilt, mida juhtis Fabian von Kuenheim. Samuti on rahastajate seas Berliini riskikapitalifirma IBB Beteiligungsgesellschaft. Mõlemad on firmasse ka varem investeerinud.

Kaasatud raha kasutatakse arendajatele reaalsetele nutiauto andmetele ligipääsu andmise kiirendamiseks läbi ühtse nutiautode rakendusliidese. Tuginedes käimasolevale edukale koostööle suurte autotootjatega nagu Mercedes-Benz ja Porsche, kavatseb idufirma järgneva kahe aasta jooksul turule tuua täiendavaid projekte mitmete teiste autotööstuse hiidudega, keskenduda rahvusvahelisele kasvule, ning süvendada koostööd olemasolevate klientidega.

Juhtinvestor Fabian von Kuenheim on High Mobility investor olnud juba ettevõtte varajastest päevadest alates. "Leiame, et see täiendab suurepäraselt meie autovaldkonna investeeringute portfelli, mille fookuseks on isesõitvad autod, nutiautod ning uuenduslikud heitgaaside kontrollsüsteemid," kinnitas ta.

Von Kuenheimi sõnul on High Mobility haruldane näide idufirmast, mis suudab oma innovaatilist lahendust edukalt ellu viia kokkulepitud eelarve ning ajaraami piires. "On tõeline rõõm töötada taolise avatud, paindliku ja visionäärliku meeskonnaga autotööstuse tuleviku kujundamisel," lisas von Kuenheim.

Aastal 2013 Risto Vahtra ja Kevin Valdeku poolt asutatud High Mobility kaasas 2016. aasta alguses oma esimese, enam kui miljoni euroni ulatunud investeeringu samuti Fabian von Kuenheimilt ning Berliini riskikapitalifirmalt IBB Beteiligungsgesellschaft.

Ettevõtte platvormi kasutab hetkel ligi 2000 nutiautode äpiarendajat enam kui 50 riigist. Idufirma järgmine oluline teetähis on täiendatud nutiautoäppide arendusplatvormi lansseerimine juuli teises pooles. Sügisese planeerib ettevõte tegevusi ka Eesti arendajate kogukonna kaasamiseks, olles korraldamas nutiautode ja mobiilsuse teemalist häkatoni Tallinnas.

High Mobility on unikaalne arendusplatvorm nutiautoäppide- ja teenuste loomiseks ning testimiseks. Idufirma platvorm pakub arendajatele nutiautodega töötamise kogemust simuleeritud keskkonnas läbi innovatiivse autoemulaatori, ja ligipääsuga tarkvaraarenduskomplektidele, tööriistadele, dokumentatsioonile ning enam kui 200 rakendusliidesele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755