Autor: Indrek Kald • 3. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS toetab Stora Enso keskuse arendamist

Stora Enso loob Tallinna 60 uut töökohta.
Foto: Stora Enso
Tööstuskontsern Stora Enso loob EASi toel Tallinna kompetentsikeskuse, kus rakendatakse uusi digitaalseid tehnoloogiaid ja tegeletakse andmeanalüüsiga. Osa tööd tuuakse Eestisse Indiast.

Stora Enso Tallinna finantsteenuste keskuse juhi Martin Leigeri sõnul on otsus luua peamine ja keskne finantsteenuste keskus just Tallinna tunnustuseks nii siinsele arengupotentsiaalile kui ka kohalikule majanduskeskkonnale.

Tema kinnitusel luuakse otseselt finantsarvestusega seotud rollide kõrval Tallinna ka uute valdkondadega seotud ametikohti. "Lisaks traditsioonilisematele jagatud finants- ja raamatupidamisteenustele hakkab Tallinnas toimuma protsesside pidev arendamine, tõhustamine ja automatiseerimine, muuhulgas robootika rakendamine, mis annab inimestele võimaluse tegeleda suuremat lisaväärtust loovate tegevustega," sõnas Leiger.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) toetab Stora Enso Tallinna teenusekeskuse arendamist kogu kontserni peamiseks finantsteenuste keskuseks ligi 200 000 euroga. See hõlmab töö ületoomist Euroopas ja Indias asuvatest teenuskeskustest, kohapealse töötajaskonna kasvu 60 inimese võrra ning kõrget lisandväärtust loovate töökohtade teket.

EASi välisinvesteeringute keskuse juhi Allan Seliranna sõnul on Stora Enso finantskeskuse laiendamine hea näide, kuidas Eesti majandusarengut kiirendada. "Meie eesmärk on tuua Eestisse selliseid investeeringuid, mis looks tarku töökohti, oleks suure lisandväärtusega ja viiks meie majandust võimalikult hoogsalt edasi," rääkis ta.

"Stora Enso plaan luua Tallinnasse tugev kompetentsikeskus, mis on suunatud protsesside automatiseerimisele, uute digitaalsete tehnoloogiate rakendamisele ja andmeanalüüsile, seda kindlasti ka teeb," ütles Selirand.

Tema sõnul on positiivne, et Eesti IT-valdkonna kõrge tase toob siia suuri tegijaid. EASis käib Seliranna kinnitusel aktiivne töö, et veel selliseid arenduskeskusi Eestisse meelitada, sama oluline on olemasolevate lihtsamakoeliste teenuskeskuste muutmine komplessemateks arenduskeskusteks.

"On hea, kui Eestist pakutakse kogu kontsernile raamatupidamisteenust, kuid veel parem, kui tegeletakse raamatupidamisprotsesside digiteerimise ja automatiseerimisega," ütles Selirand.

EASi tugiteenus- ja arenduskeskuste toetus on suunatud ettevõtetele, mis tegutsevad vähemalt kahes riigis ning kuuluvad kontserni, mille käive on olnud viimasel aastal vähemalt sada miljonit eurot.

Projekti tulemusena tuleb luua vähemalt 20 uut täistööajaga töökohta, mille keskmine palk peab olema võrdne vähemalt 1,5kordse Eesti keskmise maakonnapõhise palgaga vastavalt loodava keskuse asukohale.

Varasemalt on EAS toetanud ABB Tallinna regionaalse äriteeninduskeskuse arendamist ja Arvato Financial Solutionsi innovatsiooni- ja arenduskeskuse laienemist.

Stora Enso tegutseb pakendamise, biomaterjalide, puitkonstruktsioonide ja paberi alal. Ettevõtte klientide hulka kuuluvad pakenditootjad, kaubamärgiomanikud, paberi- ja kartongitootjad, kirjastajad, jaemüüjad, trükikojad, töötlejad ja ehitusettevõtted.

Stora Enso mullune müügikäive oli kümme miljardit eurot ja ärikasum miljard eurot. Stora Enso aktsiad on kantud Helsingi ja Stockholmi börside nimekirja.

Kaks kümnendit tagasi Rootsi Stora ja Soome Enso ühinemisel tekkinud ettevõte annab enam kui 30 riigis tööd 26 000 inimesele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755