Autor: ITuudised.ee • 3. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levikom tegi eakatele interneti ja TV paketi

Levikomi juht Peep Põldsamm.
Foto: Levikom
Levikom toob esimese teenusepakkujana Eestis turule interneti ja televisiooni eripaketi Seenior, mis on spetsiaalselt kavandatud eakatele ja puuetega inimestele.

Levikomi juhi Peep Põldsammi sõnul on nende üheks fookuseks viia kaasaegsed sidelahendused – sealhulgas kiire internet ja tänapäevane televisioon – kõigi eestlasteni, pöörates tähelepanu ka tarbijagruppide vajadustele ja võimalustele.

"Juurdepääs internetile on tänapäeval enesestmõistetav nagu mistahes esmatarbekaup ning arvestades, et vanemaealiste arvutikasutajate osakaal kasvab pidevalt, siis pöörame sellele tarbijaskonnale teravdatud tähelepanu," ütles Põldsamm.

Ta tõi näiteks, et vastavalt statistikameti uuringule kasutas mullu 65-74aastastest küsitletutest internetti 69,1%. Võrreldes 2014. aastaga on see näitaja tõusnud 14%. Internetikasutuse kasvu on soodustanud interneti leviala laienemine, aga ka üha väiksem side- ja teenusekulu ning infotehnoloogia üleüldine kiire areng.

Põldsammi sõnul on Levikomi lahendus peamiselt suunatud just äärelinnadesse ja maapiirkondadesse, kuhu valguskaabli paigaldamine võib olla ülikallis ning muude üle-õhu lahenduste võimalused või kvaliteet jätab soovida.

Pensionäride ühenduste liidu juhatuse esimees Andres Ergma peab vanemaealiste internetiühendust möödapääsmatuks, eriti maapiirkondades ja muuhulgas ka omavalitsustega suhtlemisel.

"Teatud määral on tegemist nn sunddigitaliseerimise tendentsiga, kuna vahetu kontakt uute omavalitsustega on kehvade transporditingimuste tõttu raskendatud ning samuti posti- ja pangakontorite sulgemise tõttu on internetiühendus tänasel päeval eluliselt vajalik," sõnas ta.

Ergma lisas, et tingimustes, kus kasutatud arvuteid on võimalik soodsalt saada, muutub internetiühenduse hind pensionäride jaoks tähtsaks komponendiks otsuste tegemisel ning neile suunatud eripaketid on seetõttu teretulnud.

Levikomi tegevjuhi Peep Põldsammi sõnul on seenioride paketi eesmärgiks toetada vanemaealisi ja erivajadustega inimesi, võimaldades neile kiire internet ja kaasaegne televisioon, mis on oluliseks eelduseks nende elukorralduslike küsimuste lahendamisel, sh sotsiaalse isoleerituse vältimisel.

Samuti saab seeläbi soodustada elukestvat õpet, osasaamist kultuurist jms. Seenioride pakett maksab 9,90 eurot kuus ning selles sisaldub interneti püsiühendus kiirusega 20 Mbit/s ja 26 telekanalit, sh 12 Eesti kanalit ning laste-, spordi-, ja regionaalsed kanalid, looduskaamerad ja HD-kanalid.

Levikom on ligi 70 töötajaga kohalikul kapitalil baseeruv ettevõte, mis pakub interneti-, televisiooni-, telefoni-, videovalve- ja pilveteenuseid ühtsetes teenusepakettides nii kodu-, kui äriklientidele üleriigilise juhtmeta lairibavõrgu VirtuaalFiiber baasil. Levikomi IT ja telekomi alane kompetents ja teeninduskogemus ulatub aastasse 1992.

Levikom on suuruselt teine IT-äritaristuteenuste ja -lahenduste pakkuja Eestis nii suurkorporatsioonidele, kui ka väikeettevõtetele. Samuti opereerib Levikom maailma esimest avatud väärtusahelaga avalikku asjade interneti võrku NORAnet ning IoT ärirakenduste platvormi NORA-X, olles asjade interneti äri- ja võrgulahenduste turul Eestis liider.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755