Autor: Indrek Kald • 9. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify kaalub tänavu veel raha kaasamist

Taxify asutaja ja tegevjuht Markus Villig.
Foto: Taxify
Tänavu kevadel investoreilt 175 miljonit dollarit saanud Eesti taksoplatvorm Taxify võib sel aastal ettevõtte arendamiseks veelgi lisaraha kaasata.

Taxify kaalub sobivate tingimuste puhul täiendavat kapitali kaasamist veel 2018. aasta jooksul, et jätkuvat laienemist finantseerida, teatas ettevõte.

Taxify tegevjuht ja kaasasutaja Markus Villig kinnitas, et firma ootab tänavu mahtude mitmekordistumist, samuti palkab globaalselt sadu töötajaid. "2018. aasta tehtud sõitude kogusummaks kujuneb hinnanguliselt miljard eurot, seda nii geograafilise laienemise kui ka tehnoloogiliste arenduste tulemusena," ütles ta.

Taxify 2017. aasta konsolideeritud majandusaasta aruande kohaselt oli ettevõtte käive mullu 18 miljonit eurot, kasvades aastaga kuus korda. "Taxify käibe moodustab vahendustasu platvormi abil pakutavalt sõiduteenuselt. Möödunud aastal kasvas käive kuus korda, Taxify platvormil tehtud sõitude maksumuse kogusumma aga kümme korda," rääkis Villig.

Ettevõtte kahjumiks kujunes eelmisel aastal 11 miljonit eurot. Villigi sõnul oli kahjum ootuspärane, kuna Taxify on keskendunud laienemisele. "Kui vaatleme tulemust riikide kaupa, siis küpsetel turgudel, kus peamised investeeringud on juba tehtud, oleme kasumlikud. Tervikuna oleme aga selgelt kasvule orienteeritud, selle jaoks oleme kaasanud ka investoritelt lisakapitali," lisas Villig.

Käesoleval aastal on Taxify kaasanud 175 miljonit dollarit investeerimisringis, mida juhtis Saksa autotootja Daimler. Sellega kerkis Taxify miljard dollarit väärt idufirmade sekka. Mullu lisandus Taxify investorite hulka strateegilise partnerina Hiina transpordiplatvorm Didi Chuxing.

Ettevõtte suuremate turgude hulka kuulusid mullu Balti riigid, Prantsusmaa ja Lõuna-Aafrika Vabariik. Selle aasta algusest saadik on Taxify laienenud mitmetes uutes ja olemasolevates sihtriikides, sealhulgas Austraalias, Portugalis ja Mehhikos.

Taxifys töötas möödunud aasta lõpu seisuga 350 töölepingulist töötajat, kokku kuulub Taxify globaalsesse meeskonda 500 inimest. Ettevõttel on üle maailma kümme miljonit klienti, platvormi kasutab 500 000 autojuhti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755