Autor: ITuudised.ee • 12. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-erialadele esitati TTÜs 1700 avaldust

TTÜ rektor Jaak Aaviksoo.
Foto: Andres Haabu
Sisseastujad esitasid tehnikaülikooli IT-erialadele ligi 1700 avaldust, homme avalikustatakse uute tudengite nimekirjad.

Sel nädalal avalikustavad Eesti suuremad ülikoolid uute tudengite nimekirjad ning sisseastujad peavad kinnitama oma õppima asumise. Tallinna Tehnikaülikooli bakalaureuse-, inseneri- ning rakenduskõrgharidusõppe kandidaadid saavad teate sisseastumise kohta 13. juulil ning peavad oma õppima asumise kinnitama hiljemalt 16. juulil kella 23.59ks.

Kõige populaarsem eriala on TTÜs sel aastal ITs informaatika, magistriõppes tuli enim avaldusi infosüsteemide analüüsi ja kavandamise osas.

Tehnikaülikooli magistriõppe tudengite nimekiri avalikustati 11. juulil ning kinnitamisega on aega 14. juulil kella 23.59ni. Õppima asumise kinnitamine toimub sisseastumise infosüsteemi sais.ee kaudu.

Tehnikaülikooli sisseastumise teeb sel suvel eriliseks täielikult lävendipõhine vastuvõtt, st õppima võetakse kõik, kes on täitnud sisseastumistingimused ning õppekohti on täpselt niipalju, kui on lävendi ületanuid. Lävendipõhine vastuvõtt on kõigil bakalaureuse-, integreeritud ja rakenduskõrgharidus- ning magistriõppe erialadel.

Teiseks uuenduseks on aastaringne kandideerimine, st tavaliselt vaid suvel toimuvaid sisseastumiskatseid sai teha juba alates jaanuarist. Talvel sai sisseastumiskatseid teha piiramatult ning alles pärast katsete tegemist sai valida, millisele erialale on soov sisse astuda.

Talviste katsete eesmärk on anda edukale sisseastujale kindlustunne sisse saamise osas juba enne suve. Järgmine verstapost sisseastumisel on avatud ülikooli vastuvõtt täiendusõppuriks 16. augustist kuni 3. septembrini.

Sel suvel esitati TTÜ-le Eestist ja välismaalt kokku 6547 kvalifitseeruvat sisseastumisavaldust, neist 4587 esimesse astmesse, 1894 magistriõppesse ning 66 doktoriõppesse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755