Autor: ITuudised.ee • 12. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TJA: Rannaaladel on mobiilioperaatorile kvaliteetse andmeside tagamine suur väljakutse

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) mõõtis mais ja juunis mobiilse andmeside kiiruseid Eesti supelrandades Telia, Elisa ja Tele2 võrkudes.
Foto: Raul Mee

Kokku tehti 150 mõõtmist 52 rannas- kõigis Eesti ametlikes ning muudes tuntumates randades. Suurem osa mõõtmistest tehti ajavahemikul 08.00-18.00.

Kõigi operaatorite keskmised allalaadimiskiirused jäid randades vahemikku 45-50 Mbit/s ning üleslaadimiskiirused 24-26 Mbit/s. Need keskmised on mõnevõrra väiksemad kui Eesti sisemaal, kus TJA vastavad mõõtmistulemused on olnud 65-75 Mbit/s ja 25-29 Mbit/s. Selline tulemus on ootuspärane, sest rannaaladel on kvaliteetse andmeside tagamine looduslike tingimuste tõttu operaatorile suurem väljakutse.

Andmesidekiiruste mõõtmistel kasutas TJA Samsung Galaxy S7 nutitelefone ja nende võrguvalik oli automaatne ehk telefon valis parima saadaoleva võrgu. Suuremates randades tehti mõõtmised mitmes punktis ning mõõtetulemusena fikseeriti keskmised tulemused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755