Autor: Indrek Kald • 17. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pea 2900 iOSi äppi teenivad aastas miljoni

Umbes 10 000 rakendust on App Store´is teeninud tulu enam kui miljon dollarit.
Foto: pixabay.com
Apple´i rakendustepoes App Store on 2857 äppi, mis teenivad kasutajailt tulu aastas üle miljoni dollari, viiendik neist lausa enam kui kümme miljonit.

Andmed on eelmise aasta lõpu seisuga. 2016 oli miljoni dollari äppe 2235, samas 2012. aastal vaid 770, kirjutab venturebeat.com. Kõige enam teenivate rakenduste seas on Spotify, Netflix ja Tinder.

Kümne aasta jooksul pärast Apple´i rakendustepoe App Store turuletulekut on sealt äppe alla laetud 170 miljardit korda, ning kulutatud 130 miljardit dollarit. Umbes 10 000 äppi on teeninud tulu enam kui miljon dollarit.

Kokku on selle aja sees olnud App Store´is saadaval enam kui 4,5 miljonit rakendust, millest tänaseks on järgi kaks miljonit.

Paljudes riikides on iPhone´i ja iPadi kasutajail laetud alla üle saja äpi, millest igakuiselt läheb vaja keskmiselt 40. Keskmisest rohkem laetakse iPhone´i äppe alla Prantsusmaal, Lõuna-Koreas ning Indoneesias.

Kui aastail 2012-13 laeti App Store´is ja Androidi rakendustepoes Google Play äppe alla enam-vähem võrdselt, siis sealpeale on kasvanud Google Play osakaal, jõudes mullu 70%ni. Samas teenivad App Store´ist laetud äpid omanikele pea kaks korda rohkem raha kui Google Playst allatõmmatud rakendused.

Ennustatakse, et järgmise viie aasta jooksul kasvab App Store´ist teenitav tulu 80%, jõudes 76 miljardi dollarini. Kuigi mängude osakaal on allalaadimiste koguhulgast veidi alla kolmandiku, teenitakse kolmveerand rahast just mängudega. Enim tõusevadki rakenduste sisesed maksed.

Enim kulutatakse iPhone´i ja iPadi äppidele raha USAs (36 miljardit dollarit), järgnevad Hiina 27,7 miljardi ja Jaapan 25,2 miljardi dollariga.

Regioone vaadeldes teenitakse 59% rahast Aasia ning Vaikse ookeani piirkonnas, nende osakaal igal aastal kasvab. Järgnevad Põhja- ja Lõuna-Ameerika 27%ga ning Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika 14%ga. Viimase kahe osakaal üha langeb.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755