Autor: Indrek Kald • 19. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

120 EKA külalist loovad innovatsiooni

EKA rektor Mart Kalm.
Foto: Ave Maria Mõistlik
Teistkordselt toimuv kunstiakadeemia suveakadeemia toob augustis kokku ligi 120 õppurit 28 riigist, kes hakkavad koos looma innovaatilisi lahendusi, sh tehnoloogia alal.

Suveakadeemia sisaldab kaheksat visuaalkultuuri käsitlevat teadus- ja loomevaldkonna kursust: looduskeskkonna ja inimese koostöövormid looduses, teede ja liikluse kaardistamine avaliku ruumi investeeringute tõhustamise jaoks, Eesti kunstielu regionaalses ning rahvusvahelises kontekstis, uute savi 3D trükkimise ja kasutamise võimaluste arendamine, unikaalsete käsitööoskuste toomine Eestisse haute couture esemeid rekonstrueerides, pilk tuleviku interaktsioonidisaini, UXi võimalused brändingu efektiivsuse tõstmiseks ja masinate loodud pildid fotograafia diskursuses.

Tallinn Summer Academy of Art, Design and Architecture suveakadeemia lektoreiks on kunstiakadeemia ja partnerülikoolide õppejõud, teadurid ja kunstnikud. Õppurid tulevad nii Skandinaaviast kui ka Ida-Euroopa riikidest ja Venemaalt, kaugeimad aga Aasiast ja Lõuna-Ameerikast.

Kunstiakadeemia rahvusvahelise suveakadeemia projekti rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755