Autor: ITuudised.ee • 19. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Smart-ID ületas miljoni kasutaja verstaposti

SK ID Solutionsi loodud elektroonilise identiteedi lahenduse Smart-ID on Baltikumis kasutusele võtnud juba miljon inimest. Eestis on Smart-ID kasutajaid 257 500.
Foto: Maarit Eerme

SK ID Solutions tutvustas uut autentimislahendust Smart-ID Baltikumi kasutajatele 2017. aasta veebruaris. Sellest ajast alates on Smart-ID kasutajate hulk kasvanud pidevalt ning tänaseks on Balti riikides ületatud miljoni unikaalse Smart-ID kasutaja verstapost. Kui Eestis on Smart-ID kasutajaid ligi 260 000, siis Lätis on uue autentimisvahendi võtnud kasutusele pea 400 000 ja Leedus üle 350 000 inimese. Ühes kuus tehakse Smart-ID’ga ligi 14 miljonit tehingut kasutades seda nii e-teenustesse sisenemisel kui ka tehingute kinnitamisel.

Lisaks kasutajate arvule on pidevalt suurenenud ka nende e-teenuste hulk, kus saab Smart-IDd kasutada. Tänaseks on selliseid e-teenuseid juba 80.

Innovaatiline ja mugav Smart-ID toimib lihtsal põhimõttel: kasutaja laadib Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse Smart-ID rakenduse ning tuvastab oma isiku elektrooniliselt, kasutades selleks Mobiil-IDd või ID-kaarti, või minnes pangakontorisse. Nii nagu ID-kaardi ja Mobiil-ID jaoks, on ka Smart-ID kasutamiseks vaja PIN1 ja PIN2-koode, mille kasutaja loob samas rakenduses.

SK ID Solutions tõi Balti riikides populaarse Smart-ID turule 2017. aasta alguses ja selle abil saab kasutada finants-, haridus-, telekommunikatsiooni-, energia- ja jaekaubandussektori e-teenuseid. Smart-ID kasutamine on tasuta. Lisaks Smart-ID-le kasutab 300 000 inimest Eestis ja Leedus ka SK ID Solutionsi pakutavat Mobiil-ID teenust.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755