Telia müügitulu kasvas 2%

Telia
Telia logo.

Telia Eesti teatel suurenes neil esimesel poolaastal nii müügitulu kui ka kasumlikkus. Lisaks kasvas ettevõte kliendiarv mobiiliteenuste, interneti püsiühenduse ja TV valdkonnas.

Telia müügitulu ulatus esimesel poolaastal 143 miljoni euroni, mis on 2,1% enam kui eelmise aasta samal perioodil. Ettevõtte kasum kasvas 8,9%, kerkides eelmise aasta 43,9 miljonilt eurolt 47,8 miljoni euroni.

Telia Eesti juhi Robert Pajose sõnul näitavad nii teise kvartali kui esimese poolaasta majandustulemused tervikuna, et valitud suund on õige ning ettevõte on hästi juhitud.

"Telia jätkab talle omasel uuenduslikul kursil. Arendame meie klientide jaoks väärtuslikke teenuseid nagu mTasku mobiilimaksed, sammude eest mobiilset andmesidet pakkuv Sammud Internetiks lahendus ja Telia TV-teenus üle IPTV tehnoloogia. IPTV tehnoloogia kasutajate arvu kasv näitab, et kliendid hindavad meie teleplatvormi ja kanalite valikut," sõnas ta.

Esimese poolaasta lõpuks oli Telial 948 000 mobiililiitumist, mida on 30 000 võrra enam kui aasta tagasi. Kiiret kasvu näitas ka aktiivsete mobiilse interneti kasutajate arv – tänavu kasvas see 50 000 võrra 398 000 kasutajani.

Selle aasta esimese kuue kuuga parendas Telia mobiilside kvaliteeti umbes 500 asukohas üle Eesti ning aktiivne võrgu arendamine jätkub. Kasvu on Telia võrgus näidanud ka mobiilikõned 4G võrgus (VoLTE ehk voice over LTE), mis moodustab kogu Telia võrgus tehtavast kõnesidest juba ligi viiendiku.

Esimese poolaasta lõpuks oli Telial 239 000 interneti püsiühenduse klienti ning see näitaja suurenes võrreldes aastataguse ajaga 6000 kliendi võrra. Oma panuse sellesse andis käimasolev interneti püsivõrgu moderniseerimise projekt.

Kasvu näitas ka TV valdkond – teise kvartali lõpuks kasutas Telia TV-teenust 205 000 klienti, kelleni jõuab teenus üle IPTV ja 4G tehnoloogia. Teise kvartaliga suurenes TV-teenuse kasutajate arv 3000 kliendi võrra.

Telia teatel on tugevas kasvus ka Telia IT-teenuste osa.

Telias töötab 1800 inimest ning ettevõtte eesmärk on olla oma fookusvaldkondade turuliider.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara