Autor: Indrek Kald • 25. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnamäel valmisid uudsed pakiautomaadid

Freshgo uudne pakiautomaat Tallinnas.
Foto: Freshgo
Suurettevõtja Margus Linnamäe e-pood FreshGO sai valmis toidukaupadele mõeldud pakiautomaadid, mille loomine võttis Eesti tarkvaraarendajate ja inseneride toel aega ligi aasta.

Uudistoode nimega Freshcube võimaldab esmakordselt Eestis tellida toidukaubad pakiautomaati. Esimesed neli kappi paigutati juulis Tallinna Meerhof 2.0 elumaja garaaži ning Laagri Ärimaja juurde.

FreshGO kappide projektijuhi Lauri Aaropi sõnul on esimesed kapid mõeldud teenuse katsetamiseks ning täiustamiseks. "Pisemaid viperusi on ikka ette tulnud, kuid üldiselt on kapid end testperioodi jooksul klientide silmis väga hästi tõestanud," sõnas ta.

Aaropi sõnul on järgmised 20 kappi juba tellitud ning need saavad paika augusti- ja septembrikuu jooksul. Kokku plaanitakse aasta lõpuks Tallinnasse ja selle lähiümbrusesse paigutada üle 100 toidukapi.

"Ka järgmised kapid oleme planeerinud just suuremate huvipunktide, kontori- ning elumajade lähedusse – nii võib pärast tööpäeva lõppu kaubanduskeskusest ning nende rahvamassidest ja järjekordadest suure kaarega mööda sõita," kommenteeris Aarop.

Edasi plaanitakse tema sõnul kappidega laieneda Tartusse ning sealt edasi juba kooskõlas FreshGO enda kandeala laienemisega üle kogu Eesti.

Toidukapid meenutavad nii oma välimuselt kui ka tööpõhimõtetelt pakiautomaate. Erinevus seisneb selles, et kapi ehitamisel kasutatud tehnoloogia võimaldab sinna tellida ka jahutatud ning sügavkülmutatud tooteid.

"Eestlased on end muude kaupade puhul tõestanud kui pakiautomaadi usku rahvas, ehk teeb selline võimalus revolutsiooni ka viisis, kuidas me toidukaupu ostame," kommenteeris Aarop.

Kuna toiduainetel ei tohi realiseerimisaja tõttu liiga kaua kapis seista lasta, saab klient valida kolme 2-4tunnise ajavahemiku vahel, millal ta oma tellitud toidukaubale järele minna soovib.

Apteegi-, meedia- ja kinnisvaraärimees Margus Linnamäele kuuluv e-pood FreshGO alustas klientide teenindamist tänavu veebruaris. Hetkel pakuvad nad toidukaupade kojuvedu Tallinnas, Tartus ja nende linnade lähiümbruses. Erinevalt teistest Eesti turul tegutsevatest e-toidupoodidest pole FreshGO-l füüsilisi jaekaupluseid – kogu kaup tuleb koostööpartnereilt.

Hiljuti ostis Linnamäe poole ökotooteid müüvast Biomarketist, millel on ette näidata üheksa kauplust ja kiiresti kasvav käive (mullu 7,4 mln eurot). Linnamäe kontsern UP Invest sisenes sellega jõulisemalt turule, kus senini tegutses väikesemahulise kõrvaltegevusena – looduskosmeetikatoodete ja ökotoidukaupade hulgi- ja jaemüük.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755