Autor: Kristjan Pruul • 25. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify kolib uude hoonesse

Fotol Taxify tegevjuht ja kaasasutaja Markus Villig.
Foto: Andras Kralla
Aasta lõpus valmib Tallinnas Baltika kvartali kõrval uus büroohoone, mis saab sõidujagamisettevõtte Taxify uueks koduks.

Hiljuti Daimlerilt 150 miljonit eurot kaasanud sõidujagamisfirmal on uue peakontori rajamiseks kopp juba maasse löödud, selgub Colliers Internationali kinnisvaraturu ülevaatest.

Taxify ise jääb uue peakontori plaanidest kõneldes tagasihoidlikuks. Algul õnnestub küll ettevõtte juhi Markus Villigiga intervjuu kokku leppida, kuid hiljem tunnistab ettevõtte kõneisik, et nende jaoks on plaanidest rääkida veel vara.

„Kolimisplaanide praegune tärmin on tuleval aastal, hoone jääb täielikult Taxify kasutada ja teisi üürnikke sinna ei tule,“ on kõik, mida Taxifyst lõpuks soostutakse ütlema.

Samuti kolitakse välja praegusest kontorist, see tähendab samuti Vana-Lõuna tänaval asuvast Lutheri Masinasaalist, mida praegu jagatakse Äripäeva toimetusega. Uue hoone suurusest, investeeringute ja kolimisega seotud kuludest ning muudest eripäradest, nagu öeldud, Taxify praegu kõneleda ei soovi.

Praeguseks aegunud kinnisvarakuulutustest selgub, et algselt oli krundile kavas rajada Põhjala Maja nime kandev 6korruseline hoone, kuhu ka üürnikke otsiti. Toonase kava järgi pidi majja tulema büroo- ja kaubanduspinda üle 2700 ruutmeetri. Nüüd on kinnisvarafirma Kawe kodulehel kirjas, et hoone on mõeldud konkreetselt Taxifyle.

Igal juhul on tegemist prestiižse kohaga, kus üle õue toimetavad sellised iduettevõtted nagu Transferwise, Twilio Eesti ja teised.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755