Autor: Lauri Teder • 26. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki väärtusest kadus 150 miljardit

Foto: Pexels
Andmeleketest ja libauudistega seotud skandaalidest räsitud Facebook näitas teises kvartalis viisakat kasvu, kuid jäi alla Wall Streeti käibenumbrite ja kasutajate arvu ootustele ja nii pühiti kiiresti ettevõtte väärtusest 150 miljardit.

Facebooki tulemuste avaldamine oli eile omamoodi spektaakel. Ettevõte teatas pärast börsipäeva sulgumist majandustulemused, mis jäid oodatule alla. Facebook teenis möödunud kolme kuu 13,23 miljardit dollarit tulu – Thomson Reutersi koondprognoosi kohaselt oodati sotsiaalvõrgustikult aga 13,36 miljardi dollari suurust sissetulekut. Samas suutis Facebook kasumiprognoosidest üle hüpata, teenides oodatud 1,72 dollari asemel 1,74 dollarit aktsia kohta. Mullu samas kvartalis oli aktsiakasum kõigest 1,32 dollarit.

Aktiivsete igapäevaste kasutajate arv eelmises kvartalis oli seevastu 1,47 miljardit ning jäi 20 miljoni võrra alla analüütikafirma FactSeti hinnangule.

Asjad kippusid Facebooki jaoks eriti viletsaks minema siis, kui Facebooki juhtkond tulemuste ja tuleviku kohta sõna võttis. Ettevõtte finantsjuht Davie Wehner tunnistas, et tulevikus on oodata käibe kasvu vähenemist ning marginaali kokkutõmbumist.

Sellised uudised investoritele ei meeldinud. Ettevõtte aktsia hakkas kiiresti langema ning kukkumine süvenes suisa 24%ni. Teistpidi öelduna: kõigest 90 minutiga kadus Facebooki väärtusest pea 150 miljardit dollarit.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755