Autor: Indrek Kald • 7. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma Veriff värbas Skype´i eksjuhi

Veriff va?rbas arendusjuhiks Skype Eesti endise tegevjuhi Tiit Paananeni.
Foto: Veriff
Eesti idufirma Veriff palkas arendusjuhiks Tiit Paananeni, kes aastail 2005-13 töötas Skype´is, sellest viimased poolteist aastat Skype Eesti tegevjuhina.

Eelmised kolm aastat on Paananen töötanud Pipedrive´i kvaliteedijuhina, ehitades automatiseeritud tarkvaraarenduse süsteemi, mis võimaldas realiseerida platvormi arendustöid ühe tööpäevaga. Nii uuendati Pipedrive´i kasutajale märkamatult kuni 60 korda päevas.

Veriffis saab Paananeni vastutusvaldkonnaks tarkvara- ja tootearendusmeeskondade kasvatamine ning teenuse kvaliteedi tagamine. Tema eesmärk on arendada maailma kõige turvalisem ja mugavam isiku autentimise tööriist, kus inimene ei pea identiteedi kinnitamiseks oma füüsilist asukohta muutma.

Paananeni sõnul on usaldusväärsete suhete loomine virtuaalsetes keskkondades kitsaskoht ning selle lahendamine endiselt suur väljakutse, ometi põhineb virtuaalne äri usaldusel.

"Skype’i eesmärk oli tagada, et kõik maailma inimesed saaks omavahel tasuta suhelda videokõne vahendusel. Pipedrive teeb sadade tuhandete müügiinimeste elu lihtsamaks nii, et nad saaks keskenduda oma põhitegevusele. Veriff võimaldab luua internetis usaldusväärseid suhteid, konverteerides isikut tõendav dokument turvaliselt digitaalseks identiteediks – inimene kuhugi liikuma ei pea, piisab vaid dokumendist ja nutiseadmest," rääkis Paananen.

Veriff asutaja ja tegevjuhi Kaarel Kotkase sõnul saab Veriff Paananeni kogemuste toel kiiremini kasvada. "Oleme valmis jõuliselt kasvama. Tiiduga saame seda teha kiiremini. Ta aitab arendada meie tööprotsesse ning tagada kvaliteedikontrolli kõrge tase vastavalt meie klientide ootustele," ütles Kotkas.

Veriff pakub isikutuvastamise teenust virtuaalsetes keskkondades. Ettevõte asutati 2015. aastal toona 20aastase Kaarel Kotkase poolt. Toode toodi turule juunis 2016, kui Inbank ja Hansapost integreerisid Veriffi teenuse, vähendamaks isiku taustakontrolli protseduurist tulenevaid äririske.

Sel kevadel paigutas Nordic Business Report Kaarel Kotkase Põhja-Euroopa 25 kõige mõjukama noore ettevõtja hulka.

Tänaseks on Veriffil rohkem kui 60 klienti üle maailma. Nende hulka kuuluvad finants- ja jagamismajanduse ettevõtted ning online-kaubamajad. 8,4 miljonit dollarit riskikapitali kaasanud Veriff on maailma mainekaima startup-kiirendi Y-Combinator vilistlasettevõte.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755