Autor: Indrek Kald • 9. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell taaskasutab üha enam materjale

Sülearvuti XPS 13 pakendamisel on kasutatud ookeanidest korjatud plastmassi.
Foto: Dell
Alates vastava programmi käivitamisest 2013. aastal on USA tehnoloogiaettevõte Dell oma toodetesse paigutanud peaaegu 33 000 tonni taaskasutatud materjale.

Üheks viisiks materjalide taaskasutamiseks on XPS 13 kaks-ühes sülearvutid, mille pakendamisel on kasutatud ookeanidest korjatud plastmassi. Sellega on Dell graafikus, et taaskasutada 2020. aastaks 45 000 tonni materjale.

Lisaks on Dell võtnud kasutusele uusi tootmislahendusi seadmete pakendamisel, millega on hoitud kokku üle 544 000 tonni materjale. Samuti võtab firma osa plastikkõrte mittekasutamise liikumisest, mille raames jääb kasutamata ning seeläbi ka prügisse viskamata iga kuu 50 000 kõrt, kuna need eemaldatakse ettevõtte kontoritest.

"Usume, et antud Legacy of Good programm võiks olla hea näide sellest, kuidas tehnoloogiamaailmas toimuv on võimalik rakendada heade eesmärkide taha. Aina enam näeme ka oma partnerite ja klientide seas trendi, kus taolisi praktikaid hinnatakse," ütles Delli sotsiaalse vastutuse juht Christine Fraser.

2020 Legacy of Good raport toob lisaks mainitule välja ka teisi aspekte ettevõtte tegevusest alates 2018. aasta veebruarist. Näiteks kasutatakse firma Euroopa harus kinnise ringlusega süsteemi plastiku jaoks, mis tähendab seda, et plastik, mida ettevõte enda toodetes kasutab, jõuab lõpuks selle kätte tagasi, misjärel seda taaskasutatakse. Lisaks on firma võtnud osa ettevõtmisest, kus taaskasutatud materjale rakendati ehete tootmiseks.

Esmakordselt tutvustas Dell programmi Legacy of Good 2013. aastal, toona oli eesmärgiks panustada keskkonna säästmisesse ja piirkondade arengusse läbi erinevate annetusprojektide. Tulevikus soovib Dell aina enam panustada keskkonnasõbralike praktikate rakendamisse läbi uute keskkonna säästmisele suunatud programmide.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755