Autor: ITuudised.ee • 10. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste Citysse kerkib esimene eluhoone

Lennujaama kõrvale vana Dvigateli tsehhi asemele ehitatav elumaja kannab kunagise maadleja Georg Lurichi nime.
Foto: Mainor Ülemiste
Paljude IT-firmade koduks olevasse Ülemiste Citysse hakatakse ehitama esimesi kortermajasid, mille tulemusena saab ärilinnak aastaks 2020 ööpäevaringse elutegevuse.

Ülemiste Cityt arendava Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul oli seni tegu puhtalt ärilinnakuga, mistõttu on esimeste kodude rajamine Ülemiste Citysse märgilise tähtsusega.

"Enne elupindade rajamisega alustamist tahtsime olla kindlad, et linnakus oleks olemas korralik valik kaupluseid ja teenusepakkujaid, lasteaed-koolid, restoranid-kohvikud, treenimisvõimalused ja korralik transpordiühendus. Nüüd oleme selleks valmis," kinnitas ta.

"Linnakusse kerkivad kodud on mõeldud esmajoones inimestele, kes on Ülemiste Citysse tööle saabunud välisriikidest aga ka spetsialistidele teistest Eesti linnadest," selgitas Nõlvak. "Tänaseks linnakus tööl käivast 10 000 inimesest on hinnanguliselt 15% välismaalased ja kaugemalt tulijad, mistõttu on üürikorterid linnakus juba hädavajalik täiendus," märkis ta.

Esimest eluhoonet Ülemiste Citys on kavas ehitama asuda sel sügisel aadressil Valukoja 10. Lurichi maja nime kandvasse 13korruselisesse hoonesse tuleb 75 üürikorterit, millest enamik on ühe-, kahe-, ja kolmetoalised ning üks ka neljatoaline penthouse. Esimesed elanikud peaksid plaanide kohaselt majja kolima 2020. aasta esimeses pooles.

Hetkel käivad 1899. aastal rajatud Dvigateli tsehhi katuse lammutustööd. Lurichi maja kerkib hoone ajalooliste paekivimüüride vahele ning ehituse käigus säilitatakse ka sealsed nõukogudeaegsed tõsteseadmed telfrid, mida maja valmimise järel hoovis ka eksponeeritakse. Lammutustöid on võimalik jälgida otseülekandes veebis.

Mainor Ülemiste põhitegevus on Tallinna lennujaama kõrval endise Dvigateli tehase territooriumil asuva Baltimaade suurima ärilinnaku Ülemiste City arendamine. Linnaku 36 hektaril on välja ehitatud 130 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus enam kui 380 ettevõttes töötab täna üle 10 000 inimese. Aastaks 2025 elab, töötab ja õpib linnakus 20 000 inimest. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755