Autor: Pille Ivask • 14. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung kaalub tootmise peatamist Hiina tehases

Samsung Galaxy Note 9
Foto: Scanpix
Kidur kasv nutitelefoniturul võib sundida Lõuna-Korea tehnoloogiagiganti Samsungi peatama nutitelefonide tootmise Hiina ühes tehases, kirjutab Reuters.

Kidur kasv nutitelefoniturul võib sundida Lõuna-Korea tehnoloogiagiganti Samsungi peatama nutitelefonide tootmise Hiina ühes tehases, kirjutab Reuters.

Lõuna-Korea meedia teatel võib Samsung loobuda tootmisest Tianjinis paiknevas tehases.

Tianjini tehases toodetakse aastas 36 miljonit nutitelefoni. Samsungil paikneb Hiinas Huizhous veel teinegi tehas, mille aastane tootmisvõimsus on umbes 72 miljonit nutitelefoni. Seda pole siiski ülemäära palju, arvestades, et näiteks Vietnamis paiknevad tehased toodavad aastas kokku 240 miljonit nutitelefoni.

Kõigest viis aastat tagasi oli Samsungil Hiinas 20% suurune turuosa. Nüüd, mil ilma teevad kohalikud tootjad eesotsas Huawei ja Xiaomiga, on Samsungi turuosa Hiinas kukkunud 1%ni.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755