Autor: Indrek Kald • 15. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu kogub mobiiliäpiga liikuvusandmeid

Kui Moprimi pilootprojekt osutub edukaks, kavatsetakse äppi kasutada liikuvusandmestiku kogumiseks ka edaspidi.
Foto: Moprim
Tartu linn hakkab koos Soome ettevõttega Moprim pilootprojekti raames koguma mobiilirakenduse abil andmeid kasutajate liikumisviiside kohta, et planeerida ühistransporti ja liikluskorraldust.

Linn kutsub tartlasi 17. augustil algavas pilootprojektis osalema ja andma oma panus linna ühistranspordi ja liikluskorralduse arendamisse.

Projekti eesmärgiks on ühelt poolt katsetada soomlaste välja töötatud mobiilirakendust ja teiselt poolt koguda andmeid inimeste liikumisviiside kohta Tartu linnas. Kogutud andmed on anonüümsed.

Rakendus on loodud Androidi operatsioonisüsteemi kasutatavate telefonide jaoks ja see on alla laaditav Google Play kaudu. Rakenduse nimi on Moprim Tartu Test.

Projekt kestab 20. septembrini. Saadud tulemused analüüsitakse ja oktoobri lõpuks koostatakse kokkuvõte, mis avaldatakse ka linna kodulehel.

Kogutud andmeid kasutatakse edaspidi Tartu ühistranspordi arendamisel ja liikluskorralduse kavandamisel. Kui pilootprojekt osutub edukaks, kavatsetakse mobiilirakendust kasutada liikuvusandmestiku kogumiseks ka edaspidi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755