Autor: Pille Ivask • 16. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Buffett suurendas oma osalust Apple’is

Warren Buffett
Foto: Scanpix
Investeerimisguru Warren Buffetti Berkshire Hathaway suurendas teises kvartalis oma osalust Apple’is, Goldman Sachsis, USA lennukompaniides ning farmaatsiafirmas.

Berkshire’ile kuuluvate Apple’i aktsiate pakk suurenes 5%, suurpanga Goldman Sachsi oma 21%, lennufirmade Delta Airlinesi ja Southwesti oma vastavalt 18,8% ning 18,7%. Samuti hakkab silma farmaatsiakompanii Teva, mille aktsiate hulk suurenes eelmise kvartaliga võrreldes veel 6,7%. Teva puhul tasub märkida, et aasta esimeses kvartalis Berkshire suisa duubeldas aktsiate arvu.

Fookuses Apple ja pangad

Buffett on rääkinud Apple’ist kui suure potentsiaaliga ettevõttest juba aastaid. Berkshire on viimasel kahel aastal olnud aktiivne Apple’i aktsiate ostja, kusjuures ettevõttest on saanud Apple’i suuruselt teine aktsionär.

„Kui Apple’it vaadata, siis ma usun, et see teenib peaaegu topelt nii palju kui kasumlikkuselt järgmine USA ettevõte,“ kiitis Buffett Apple’it, mille väärtus ületas hiljaaegu triljoni dollari künnise. Apple’i aktsia on tänavu tõusnud 23%.

Berkshire’i teiseks olulisemaks investeerimisvaldkonnaks on kujunenud pangandussektor. Berkshire suurendas Goldmani aktsiate arvu, kusjuures panga aktsia on tänavu 10% miinuses. Hiljuti teatas Goldman, et 12 aastat juhi kohal tegutsenud Lloyd Blankfein lahkub septembris ametikohalt. Goldmani hakkab Blankfeini järel vedama David Solomon. Esimest korda ostis Berkshire Goldmani aktsiaid 2008. aastal pärast Lehman Brothersi krahhi.

Teises kvartalis vähendas Berkshire osalust energiaettevõttes Phillips 66 veidi vähem kui neljandiku võrra, Wells Fargos 1%, USA telekomifirmas Charter Communicationsis 8,7%, lennufirmades American Airlines aga 2,8% ning United Continentalis 3,7% jagu.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755