Autor: Indrek Kald • 17. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EV100 Üheslaulmiseks loodi mobiiliäpp

Lisaks lauluväljakul olijaile on üheslaulmiseks end juba registreerinud 2700 lauljat.
Foto: ev100.ee/et/yheslaulmine
Pühapäeval, 19. augustil toimuva EV100 Üheslaulmise ajal luuakse esmakordselt üleilmne elektrooniline Eesti rahva ühendkoor, kuhu saab registreeruda EV100 mobiilirakenduse ja veebilehe kaudu.

Üleilmse kooriga saab liituda EV100 mobiilirakenduse või veebilehe EV100.ee kaudu. Üleilmse koori kokkusaamiseks tegi mobiilirakenduse Eesti riigi 100. sünnipäeva puhul kingitusena Telia Eesti AS.

Eesti Vabariik 100 suurprojektide juhi Margus Kasterpalu sõnul saab 19. augustil toimuval Üheslaulmisel osaleda, kus iganes eestlased maailmas ka ei viibiks. "Kui ei saa tulla Tallinna lauluväljakule, saab sündmusel osaleda mõnes 35 üle Eesti toimuval üheslaulmisel või kasvõi kodus oma pere keskel," sõnas ta.

"Et kõik maailma eri paigus üheslaulvad inimesed ühte liita, kutsume registreeruma üleilmsesse Eesti rahva ühendkoori," lisas Kasterpalu.

Pühapäeval toimub Tallinna lauluväljakul üleilmne EV100 Üheslaulmine, samaaegselt toimuvad üheslaulmised Eesti enam kui 35 linnas ja kihelkonnas. 

Tõnu Kaljuste Nargenfestivali korraldatav EV100 Üheslaulmine "Laulu võim" ja järelkontsert "Sajandi sumin" algavad Tallinna lauluväljakul 19. augustil kell 19. Otseülekande vahendusel saab ühise laulmisega liituda ka eri paigus Eestis ning välismaal.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaasta suvine peonädal algab 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755