Marek Helm pälvis Soome teenetemärgi

Jarkko Saksa ja Marek Helm
Soome Tolliameti peadirektori asetäitja Jarkko Saksa ning Nortali GCC piirkonna ...

Tarkvara- ja konsultatsioonifirma Nortal Araabia ja Aafrika äri juht, maksuameti endine peadirektor Marek Helm pälvis esimese eestlasena Soome tolliameti teeneteristi panuse eest ametite koostöö edendamisel.

Soome Tolliameti teenetemärgi annab välja Soome rahandusminister, lähtudes Soome Tolliameti peadirektori soovitusest.

Soome Tolliameti peadirektori asetäitja Jarkko Saksa sõnul on Marek Helm Soome ja Eesti tolliametite heade suhete kehastus. „Marek on andnud isikliku panusega olulise tõuke Eesti ning Soome ametkondade – ja eelkõige Soome Tolliameti ning Eesti Maksu- ja Tolliameti – koostöö tugevdamiseks. Ta on ühtlasi ka esimene eestlane, keda on tunnustatud Soome Tolliameti teeneteristiga,“ lisas Saksa.

Nortali GCC piirkonna ja Aafrika juhi Marek Helmi sõnul on tal au võtta vastu see kõrgetasemeline tunnustus. „Ma hindan kõrgelt aastatepikkust suurepärast koostööd Soome Tolliameti kolleegidega. See on heade partnerlussuhete ja inimeste isikliku panuse tulemus,“ ütles Helm.

Helm tõstis esile ka kahe ameti koostöö olulisust meie lähiajaloos, mis mängis 1990ndate aastate alguses tähtsat rolli Eesti Maksu- ja Tolliameti kujunemises.

„2017. aasta algusest olen liikunud erasektorisse ning võtnud vastu põnevad väljakutsed Nortalis. Aitan ehitada innovaatilisi maksusüsteeme ning eksportida Eesti e-edulugu Lähis-Idas ja Aafrikas,“ lisas Helm.

Marek Helm liitus Nortaliga jaanuaris 2017, asudes vedama valdkonda, mis nõustab ettevõtte kliente erinevatel eksportturgudel muutuste juhtimise ja riigirahanduse vallas. Enne seda oli ta alates detsembrist 2011 Maksu- ja Tolliameti (MTA) peadirektor. Juunis 2018 asus Helm juhtima Nortali äritegevust Pärsia lahe Araabia riikides (GCC) ja Aafrikas.

EMTA peadirektorina juhtis Helm kaasaegsete maksukogumise lahenduste ning e-maksuameti teenuste arendamist ja juurutamist, aidates EMTA-l tõusta maailma parimate maksuametite hulka.

Helm osales maksuameti peadirektorina väga aktiivselt ka rahvusvahelises koostöös, sealhulgas Euroopa Liidu ja Maailma Tolliorganisatsiooni (WCO) tasemel. Samuti panustas ta aktiivselt Soome ja Eesti tolliametite koostöö arendamisse, näiteks infovahetuse, järelvalvealase koostöö, piiriületuspunktide arendamise ja elektrooniliste andmesüsteemide vallas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara