Autor: Indrek Kald • 21. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TLÜ konverentsi teemaks neti mõju kultuurile

Konverentsi üks eestvedajaist on TLÜ meediainnovatsiooni professor Indrek Ibrus.
Foto: ERR
Tänasest 25. augustini Tallinna Ülikoolis toimuva konverentsi üheks teemaks on interneti mõju kultuurile.

Konverents uurib riikide ees seisvaid väljakutseid üleilmastumise aegu. Arutletakse mitmete aktuaalsete teemade üle, sealhulgas globaalsete kultuuriteenuste platvormide regulatsiooni.

TLÜ meediainnovatsiooni professor Indrek Ibrus, konverentsi üks eestvedajaist, nimetas ühe teemana kultuurilise sisu liikumist internetis – protsessi, mille üle on riikidel küll üha vähem kontrolli, kuid mis on seda suuremaks väljakutseks kultuuripoliitika teostamisel.

Arutletakse ka võimaluste üle tagada väikeriikide kodanikele internetis hea juurdepääs kogu pakutavale kultuurile, et näiteks Netflixi ja Amazoni kõrval jääksid ellu ka Eesti oma digitaalset kultuuriruumi kureerivad institutsioonid. Inimesed kasutavad internetti kultuuri tarbimiseks iga päev mitmeid tunde – vaatame filme ja videoid, loeme ajalehti, suhtleme teiste kultuuride esindajatega üle riigipiiride.

"Kultuuripoliitikast sõltub, milliseid filme saame vaadata, kuidas on meedia rahastamine korraldatud ja kui lihtsaks on tehtud kultuuritoodete eksport või import," sõnas Ibrus kultuuripoliitika olulisusest.

Konverentsi viie päeva jooksul toimub 192 ettekannet, kuus ümarlaua arutelu, neli plenaarsessiooni ja kümme paneeldiskussiooni. Peaesinejad on valdkonna tippteadlased Euroopast ning Ameerikast. Konverentsi korraldavad kolm Tallinna Ülikooli instituuti: Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni, ühiskonnateaduste ning humanitaarteaduste instituut.

Konverentsi otseülekannet saab jälgida Tallinna Ülikooli koduleheküljel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755