Eesti liitub ELi superarvutite firmaga

Andrus Ansip
Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip.

Minister Mailis Reps allkirjastab täna Eesti liitumisdeklaratsiooni ühisettevõttega, mille eesmärgiks on alustada Euroopas superarvutite arendusega ning jagada tekkivat andmetöötlusvõimekust liikmesriikide vahel.

Tegemist on Euroopa Liidu ülese projektiga, mille eesmärk on pakkuda teadlastele ja tööstusele suurandmete analüüsiks paremaid võimalusi.

Ühisettevõttega liitumine toetab teadusvõimekuse kasvu Eestis, mis omakorda aitab arendada erinevaid ühiskonnale kasulikke valdkondi, muuhulgas personaal- ja täppismeditsiin, looduskatastroofide prognoos ja ennetus, liiklusohutus, riigi julgeolek ja -kaitse.

Allkirjastamisel Tartus osaleb Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip. Tänavu jaanuaris ütles ta plaani tutvustades, et superarvutid on digitaalmajandust käivitav jõud. "Konkurents on tihe ja EL on teistest maha jäänud. Maailma superarvutite esikümnesse Euroopa ei mahu," sõnas euroliidus digitaalse ühisturu eest vastutav asepresident Ansip toona.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CREDITINFO ESTONIA is looking for a PYTHON DEVELOPER

Creditinfo Eesti AS

05. oktoober 2018

REGIONAALHAIGLA IT teenistus otsib HELPDESKI IT-SPETSIALISTI

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

07. oktoober 2018

Teabevara