Autor: Rait Kondor • 27. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple toob telefonide valikusse kolm uut mudelit

Apple plaanib varsti välja tulla kolme uue telefonimudeliga, millel on senisest suurem valik omadusi ning ka hindade erinevus on telefonimudelite vahel suurem, kui on seni olnud. Sellest teatasid uudisteagentuurile Bloomberg inimesed, kes ei soovinud end avalikustada, kuna jutt on veel avalikkusele esitlemata toodetest.
Foto: Pixabay

Ükski uutest telefonidest ei ole täielikult uue disainiga, nagu iPhone X eelmisel aastal või iPhone 6 2014. aastal. Apple’i töötajad räägivad isekeskis „S aastast“, viidates iPhone’i mudelitele, millel on varasema telefonimudeli disain, kuid ka mõni uus omadus. Apple’i anonüümseks jääda soovinud töötajad lisasid Bloombergile, et ettevõtte plaanib suuremate muudatustega välja tulla järgmisel aastal.

Eelmisel aastal välja tulnud iPhone X ei olnud nii suur hitt-toode, nagu paljud Wall Streeti aktsiaanalüütikud lootsid, kuid ometi oli X-mudeli müük tugev ning aitas Apple’il võita turuosa nutitelefonide turul, mille kasv oli sisuliselt peatunud.

Uued telefonid, mida plaanitakse välja tuua septembris, näitavad Bloombergi ajakirjaniku Mark Gurmani arvates, et ettevõtte kohandab oma strateegiat. Apple’i eesmärgiks on praegusel ajal järk-järgult tõsta oma telefonide keskmist hinda ning samal ajal suurendada oma aktiivsete seadmete arvu, et toetada lisaseadmete ning digitaalsete teenuste, nagu muusika ja filmid, müüki.

„iPhone siseneb 0—5% suuruse aastakasvuga perioodi ning sellel sügisel tehtavad asjad hoiavad neid sellel rajal,“ ütles Gene Munster, kes on pikaajaline Apple’i aktsia analüütik ning Loup Ventures’i juhtivpartner.

Apple’i aktsia on uudise toel tõusnud täna 0,85% 218 dollarini. Apple’i aktsia kõigi aegade tipp on eelmisel esmaspäeval tehtud 219,18 dollarit.

Allikas: Äripäev.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755