Autor: Indrek Kald • 27. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MKM: Luku-Experdil oli puudusi

Elektriauto Nissan Leaf laadimine ELMO võrgustikus.
Foto: Raul Mee
Elektriautode laadimistaristu Elektrilevile müüa sooviva majandusministeeriumi teatel oli nende hanke vaidlustanud Luku-Experdi pakkumus puudulik ning seda polnud võimalik võitjaks tunnistada.

MKMi transpordi arengu ja investeeringute osakonna peaspetsialisti Juku Pauluse kinnitusel käitus hankevõitjat valinud komisjon erapooletult ning tugines vaid enampakkumise tingimustes nõutule.

"Enampakkumuse tingimused olid sellised just põhjusel, et oleks kindlustatud laadimistaristu järjepidev toimimine ning klientide rahulolu," sõnas ta.

Tingimused olid Pauluse kinnitusel kõigile pakkujatele võrdsed ja nägid muu hulgas ette võimaluse esitada ka ühispakkumus, mis oli mõeldud selleks, et kui mõne nõude täitmisega on probleeme, saab toetuda teise osapoole kogemusele.

"Luku-Experdi poolt esitatud pakkumus ei vastanud kokku kahele esitatud konkreetsele tingimusele. Komisjon ei oleks käitunud erapooletult, kui oleks tunnistanud edukaks puuduliku pakkumuse ja andnud seega ebaausa eelise Luku-Experdile," selgitas Paulus MKMi pressiteates.

Ministeerium on hinnanud pakkumusi erapooletult, meil pole põhjust eeldada, et ka Tallinna ringkonnakohus teisele seisukohale jääda võiks, lisas ta.

Eesti Elektromobiilsuse Programmi (ELMO) kiirlaadimistaristu avalikul enampakkumisel parima pakkumise teinud, ent hankel tagasi lükatud OÜ LukuExpert vaidlustas tulemuse, kus võitjaks jäi Elektrilevi OÜ.

Ministeerium viitas LukuExperdi puhul mittevastavusele pakkumise tingimustega, kuid tegelikult oli meie pakkumine täpses vastavuses, kinnitas Luku-Experdi juhatuse liige Riho Ever.

13. augustil kuulutas MKM võrguettevõtte Elektrilevi 350 000 euroga kiirlaadimistaristu avaliku hanke võitjaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755