Autor: Äripäev • 27. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia sai 5G väljatöötamiseks laenu 500 miljonit

Foto: Valdar Liive
Võrguseadmete valmistaja Nokia allkirjastas esmaspäeval Euroopa Investeerimispangaga 500 miljoni euro suuruse laenulepingu 5G-tehnoloogia väljatöötamiseks, kirjutas Helsingin Sanomat.

„Laenu abil saame toetada meie 5G-toodete arendust mitmes Euroopa riigis,“ ütles laenulepingu sõlmimisel Nokia finantsjuht Kristina Pullola.

Euroopa Investeerimispanga peadirektori asetäitja Alexander Stubbi sõnul teenib laen eesmärki, et Euroopa ettevõtted oleksid uue tehnoloogia väljatöötamisel esirinnas, sest praegu on 5G-tehnoloogia peamised edasiviijad Hiina ja USA.

Nokia teatas juunis ka 3,5 miljardi dollari suurusest lepingust USA sideoperaatoriga T-Mobile, mis hõlmab 5G-põlvkonna võrguseadmeid, tarkvara ja teenuseid,

Mais andis Euroopa Investeerimispank samalaadse laenu ka Rootsi Ericssonile, laenu suurus oli 250 miljonit eurot.

„Laenud on siiski erinevad, sest Nokia ja Ericsson töötavad veidi eri suunas,“ ütles Stubb, kelle sõnul läheb Nokiale antud laen eelkõige arendustöö heaks Prantsusmaal, Soomes, Saksamaal ja Poolas.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755